Stredná zdravotnícka škola v Žiline vyhrala druhýkrát po sebe súťaž v poskytovaní prvej pomoci


Foto: Stredná zdravotnícka škola v Žiline vyhrala druhýkrát po sebe súťaž v poskytovaní prvej pomoci
Galéria: 4 fotky
Foto: SZŠ Žilina

Včera sme informovali o prebiehajúcej súťaži v prvej pomoci, ktorej organizátorom bola tento rok Stredná zdravotnícka škola Žilina. Celoslovenská súťaž sa konala v dňoch 13. a 14. júna 2017 a zapojené boli do nej 3-členné družstvá žiakov z 12 stredných zdravotníckych škôl zo Slovenska a 1 z Českej republiky.

Stredná zdravotnícka škola Žilina v súťaži ukázala, že nemá konkurenciu. V celoštátnom kole súťaže v poskytovaní prvej pomoci vyhrala už druhý krát po sebe.

Súťažiaci poskytovali prvú pomoc pri dopravnej nehode, športovom, školskom, domácom úraze, srdcovo-pľúcnom oživovaní, vedomostnom teste a telesnej zdatnosti. V konkurencii 13 tímov z Česka a Slovenska sa víťazmi tohto ročníka stala organizátorská škola.

„Víťazné družstvo v zložení Martin Hôrečný, Filip Kysela a Patrik Medvecký preukázalo fantastické vedomosti, schopnosti a odhodlanie pri záchrane ľudských životov. Vďaka tomuto úspechu škola získala šancu organizovať budúci 13. ročník celoštátnej súťaže,“ informovala nás Ľubomíra Tudíková, zástupkyňa školy.

Držíme palce, aby sa o rok podarilo škole získať zlatý hattrick v poskytovaní prvej pomoci.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SZŠ Žilina