Muž udrel družku sekerou do hlavy, polícia ho obvinila z vraždy v štádiu pokusu


Foto: Muž udrel družku sekerou do hlavy, polícia ho obvinila z vraždy v štádiu pokusu

Až 25-ročný trest odňatia slobody môže dostať 65-ročný Igor, ktorý vytiahol na svoju družku sekeru a udrel ju do oblasti hlavy. Tým jej spôsobil ťažké zranenie s následkami, ktorým ohrozil jej život. Incident sa stal v utorok 4. apríla 2017 v Závažnej Porube a predchádzala mu hádka dvojice.

„Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Žiline obvinil 65 ročného Igora z okresu Liptovský Mikuláš z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Podľa doposiaľ zistených a zadokumentovaných informácií mal obvinený muž v utorok 4. apríla popoludní v rodinnom dome v obci Závažná Poruba po predchádzajúcej hádke zaútočiť na 58 ročnú družku,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Na miesto sa krátko po incidente dostavila polícia, tá muža zadržala. Muž bude za svoj skutok stíhaný vo väzbe. „Obvinený Igor mal družku udrieť sekerou do oblasti hlavy a spôsobiť jej ťažké zranenie bezprostredne ohrozujúce život. Podozrivého muža polícia ihneď po skutku zadržala. Vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsať päť rokov,“ uzavrela Balogová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu