Vodič na Orave nezaplatil za svoj benzín, jeho účet uhradil druhý motorista. Milý odkaz dojal ľudí


Foto: Vodič na Orave nezaplatil za svoj benzín, jeho účet uhradil druhý motorista. Milý odkaz dojal ľudí Foto: google.com

Motorista na Orave po natankovaní nezaplatil za svoje pohonné hmoty, nikto ho však za to nenaháňa. Omyl, ktorý mohol spôsobiť problémy pre vodiča aj pre čerpaciu stanicu, skončil milým príspevkom na Facebooku, ktorý ohrial srdcia verejnosti.

Na pumpe Slovnaft pri ceste druhej triedy II/520 smerom z Námestova na Vavrečku zastavili v sobotu 20. apríla v ranných hodinách viaceré vozidlá. Z jedného zo stojanov natankoval benzín vodič, ktorý pri pokladni zaplatil za naftu. Pomýlil si totiž číslo stojanu a namiesto trojky nahlásil predajcovi päťku. Následne nasadol do auta a nič netušiac odišiel.

Vodiča, ktorý skutočne tankoval zo stojanu číslo 5, čakalo pri predajnom pulte čerpacej stanice prekvapenie. Jeho účet bol už zaplatený, v pokladni však určitá suma chýbala. Hoci druhý motorista načerpal o niečo viac paliva, on sa rozhodol zachovať ľudsky a zaplatiť zaňho. Prišiel tým síce o sedem eur, ukázal však svoju ohľaduplnosť a dobré srdce.

Pána, ktorý nahlásil pri pokladni nesprávne číslo stojanu, navyše upozornil prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Nechcel totiž, aby zažil nepríjemný šok, ak si bude podľa účtenky myslieť, že do nádrže načerpal nesprávny typ paliva.

„Ďakujem pánovi, čo za mňa zaplatil naftu dnes ráno okolo 7:55 hod. na ČS Slovnaft pri Vavrečke, ja som zaplatil tvoj benzín, ak to náhodou nájdeš, aby si sa nezľakol, že si natankoval zle podľa bločku,“ napísal dobrosrdečný vodič.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu