Po medveďovi, ktorý pohrýzol hasiča v Povine, pátra polícia aj zásahový tím. Ľudí vyzývajú k opatrnosti


Foto: Po medveďovi, ktorý pohrýzol hasiča v Povine, pátra polícia aj zásahový tím. Ľudí vyzývajú k opatrnosti Foto: ŠOPSR a KR PZ ZA

Dnes v popoludňajších hodinách došlo v lese nad obcou Povina k útoku medveďa hnedého na človeka. Šelma napadla miestneho dobrovoľného hasiča, ktorý sa vydal na prechádzku smerom k vrchu Ľadonhora.

Zviera zranilo mužovi nohy, podarilo sa mu však uniknúť horšiemu osudu. Krátko po útoku kontaktoval tiesňovú linku polície a neskôr aj starostku obce, aby ju varoval. Jeho zranenia si vyžiadali prevoz do nemocnice.



„Po prijatí oznámenia o tejto udalosti sme okamžite vyslali na miesto policajné hliadky, ktoré vykonávajú monitoring v obci a blízkom okolí. Bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia,“ priblížilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Policajti spolu s členmi zásahového tímu pre medveďa hnedého pátrali po zvierati, zatiaľ však nezverejnili správu o jeho nájdení či eliminácii. Vyrozumený bol aj poľovný hospodár.

„Žiadame preto občanov o zvýšenú opatrnosť pri pohybe v prírode. V prípade potreby neváhajte kontaktovať políciu na čísle 158,“ dodala žilinská polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu