Primátor vyrokoval parkovanie pre obyvateľov Soliniek, na parkovisku je však zákaz


Foto: Primátor vyrokoval parkovanie pre obyvateľov Soliniek, na parkovisku je však zákaz
Galéria: 3 fotky

V súvislosti so zverejneným článkom o otvorení zrekonštruovaného objektu, ktorý je obyvateľom sídliska Solinky známy ako “Strašidelný hrad”, sme informovali o tom, že pri objekte bude umožnené parkovať v nočných hodinách. Tento príspevok však spôsobil to, že mnohí z vás čitateľov ste nám napísali o zákaze vjazdu. Podľa vás sme teda prezentovali nepravdivé informácie o parkovaní. Rozhodli sme sa preto zavítať na miesto a preveriť situáciu.

V tlačovej správe mesta Žilina sa uvádzalo nasledovné: Primátor Igor Choma vyrokoval aj to, že novovybudované parkovacie miesta v blízkosti obchodného domu budú po ukončení otváracích hodín slúžiť aj pre potreby obyvateľov.”

Po našom príchode na miesto sme našli na všetkých vjazdoch do areálu nákupného centra zákazové značky. Obyvatelia tak pri pokuse zaparkovať na novom parkovisku zostali prekvapení. Zákaz neplatí pre návštevníkov nákupného centra. Po správnosti je teda zakázané vchádzať na parkovisko a parkovať tam, ak je centrum zatvorené. 


“Skúšal som tam večer parkovať, ale nejaký pán ma odtiaľ poslal preč, vraj tam nemám čo robiť,” povedal nám starší pán, ktorý býva neďaleko.

O stanovisko sme požiadali aj mesto Žilina, kde nám hovorca mesta Pavol Čorba uviedol, ”že mesto Žilina momentálne preveruje u majiteľa obchodného domu daný stav. Pred dvomi rokmi bol výsledok rokovania taký, že obyvatelia Soliniek budú môcť využívať parkovacie miesta po otváracích hodinách obchodného domu pre svoje vozidlá.”

Podľa všetkého už dohoda o bezplatnom parkovaní Solinkárov neplatí. Správu budeme aktualizovať o výsledok preverenia u majiteľa objektu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu