Mikasa nahradí martinská poslankyňa Tatiana Červeňová. Úradu chce prinavrátiť dôveru


Foto: Mikasa nahradí martinská poslankyňa Tatiana Červeňová. Úradu chce prinavrátiť dôveru Foto: health.gov.sk

Ján Mikas dnešným dňom (14. február 2024) končí na pozícii hlavného hygienika SR. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) po ňom preberá Tatiana Červeňová, ktorú dnes vymenovala do funkcie ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

„Do vedenia ÚVZ SR prichádza nový impulz, nielen po odbornej, ale aj po manažérskej stránke. Túto zmenu sme dlhšie zvažovali,“ uviedla pred rokovaním vlády SR ministerka Dolinková, podľa ktorej výber nového hlavného hygienika nebol vôbec jednoduchý.

Tatiana Červeňová je absolventkou Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine v odbore všeobecné lekárstvo. Od roku 1993 pôsobí na Regionálnom úrade verejného zdravotníctva v Martine. Červeňová je taktiež mestskou poslankyňou v Martine a krajskou v ŽSK.


„O tom, že ide skutočne o profesionálnu výmenu svedčí aj fakt, že sám doterajší hlavný hygienik Mikas ocenil kvalifikačné znalosti a prax svojej nástupníčky,“ dodala ministerka Dolinková.

Cieľom Červeňovej je podľa rezortu zdravotníctva prinavrátenie dôvery v úrad a zvýšenie kreditu pre odbornú aj laickú verejnosť. Rovnako chce poskytnúť súčinnosť pri vyšetrovaní manažmentu pandémie v SR.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu