VIDEO: V Martine niekto otrávil psíky v rodinných domoch, skončili na veterine


Foto: VIDEO: V Martine niekto otrávil psíky v rodinných domoch, skončili na veterine Foto: Majitelia otrávených psov

Otrava nastražená v parkoch či na sídliskách, kam chodia občania venčiť svoje psíky, je smutným, no zároveň, žiaľ, pomerne bežným javom. Na tabletky v špekáčikoch či jed rozsypaný na tráve už v minulosti doplatili viaceré domáce zvieratká zo Žiliny aj okolitých miest. Tentokrát však osoba, ktorej prekážajú psy, zašla ešte ďalej.

V noci zo stredy 24. na štvrtok 25. januára mal niekto otráviť psy priamo v rodinných domoch v Martine. Dvaja rôzni majitelia žijúci na ulici Sama Chalupku uverejnili na sociálnych sieťach príspevky s veľmi podobným obsahom.

Ich domáci miláčikovia sa začali včera prudko triasť a ich zdravotný stav sa výrazne zhoršil. Veterinári potvrdili ich najhoršie obavy - psíky zjedli niečo jedovaté. Majitelia si myslia, že im niekto z okolia hodil otrávené jedlo do dvora.



„Ráno sa náš pes Maxo tak triasol, bolo vidno, že ho niekto otrávil, veľmi som sa bál, že bude mať trvalé následky alebo že zomrie, keď som bol v škole náš Max bol na klinike, ani neviete, aký je to pocit báť sa, či váš milovaný pes prežije,“ napísal jeden z majiteľov. Zároveň prosí všetkých spoluobčanov, aby mu dali vedieť, pokiaľ videli niečo podozrivé.

Obidva psíky boli ošetrené veterinárom a dnešný deň prežili. Ich páni teraz dúfajú, že sa ich zdravotný stav čím skôr zlepší. Dávajte si pozor na domácich miláčikov!



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu