Na Kysuciach vyrástla nová rozhľadňa. Ponúka výhľad až na Vysoké Tatry


Foto: Na Kysuciach vyrástla nová rozhľadňa. Ponúka výhľad až na Vysoké Tatry Foto: Mgr. Anton Varecha

V sobotu 28. októbra otvorili v obci Vysoká nad Kysucou novú turistickú rozhľadňu. Nachádza sa v časti Vyšný Kelčov nad osadou Zlámaná. Nová turistická atrakcia by mala prispieť k zviditeľneniu obce i k zvýšeniu návštevnosti.

Rozhľadňa sa nachádza v nadmorskej výške 815 metrov a poskytne výhľad na slovenské, české i poľské pohoria. Vidieť z nej môžete Malú Fatru, Západné i Vysoké Tatry, Oravské Beskydy, Oravskú Maguru, ale aj blízku Kysuckú vrchovinu a Javorníky.

Novú turistickú atrakciu vybudovalo za posledné tri roky Občianske združenie Voľný čas Vysoká nad Kysucou z vlastných prostriedkov a príspevkov od darcov a sponzorov.


Ako sa tam dostanete?

Rozhľadňa zatiaľ nie je vyznačená v online mapách, no cestu k nej vám ukáže už osadené turistické značenie. Najideálnejšia trasa k nej začína pri kostole vo Vyšnom Kelčove. Vybrať si môžete kratšiu 1,5 km trasu, ktorá vedie cez Sidorky alebo dlhšiu, ktorá je vzdialená 3 km a vedie cez osadu Slončíkovci.

Ak si predsa len chcete pomôcť online mapami, orientáciu vám môže uľahčiť fakt, že rozhľadňa sa nachádza sa len 250 metrov od sedla Letník.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu