DPMŽ mení cestovné poriadky. Reaguje na dokončenie turbo križovatky aj na podnety od cestujúcich


Foto: DPMŽ mení cestovné poriadky. Reaguje na dokončenie turbo križovatky aj na podnety od cestujúcich Foto: Ilustračné/archív Žilinak.sk

Po ukončení prác na kruhovom objazde na Vlčincoch nastanú zmeny nielen pre motoristov, ale aj pre osoby cestujúce vozidlami mestskej hromadnej dopravy. Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) o nich informuje na svojej oficiálnej webovej stránke.

Od pondelka 9. októbra 2023 sa trasa linky č. 6 vracia do pôvodného stavu pred rekonštrukciou, čo znamená, že spoje budú opäť zachádzať až na parkovisko pri OC Dubeň. Okrem toho však žilinský dopravca reflektuje aj na požiadavky cestujúcich a k niekoľkým úpravám dochádza aj na linke č. 30.

Počas pracovných dní sa na linke č. 30 posunú odchody niekoľkých spojov o pár minút:

  • zo zastávky Univerzitná s časom odchodu o 15:00, 16:00, 18:00 hod. na 15:05, 16:05, 18:05 hod.,
  • zo zastávky Vrania s časom odchodu o 8:27 hod. na 8:29 hod.,
  • zo zastávky Internátna s časom odchodu o 8:02 hod. na 8:05 hod.

Počas platného režimu „voľné dni“ sa zároveň presúva odchod spoja linky č. 30 zo zastávky Vrania z pôvodného času 13:07 na 13:02 hod. Trasa tohto spoja sa zároveň skracuje a svoju cestu ukončí už na železničnej stanici.


Dopravca zároveň pridáva ďalší spoj linky č. 30, ktorý bude v pracovné dni v smere na železničnú stanicu odchádzať zo zastávky Univerzitná o 17:05 hod. Vzhľadom na uvedené zmeny DPMŽ zároveň pristupuje pri linke č. 30 k zmene času jazdy medzi zastávkami Internátna a Vysokoškolákov, plaváreň, ktorá sa predĺži z jednej minúty na dve.

Upravené cestovné poriadky si detailne môžete pozrieť po kliknutí na nasledujúce čísla liniek – LINKA Č. 6 a LINKA Č. 30.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu