Aké sú najlepšie šampóny na vlasy v roku 2023?


Foto: Aké sú najlepšie šampóny na vlasy v roku 2023?

Výber šampónu je dôležitým krokom na ceste ku krásnej hrive, štýlovým účesom a skvelej nálade. Ako však nájsť vhodný produkt? Je ťažké povedať, ktorý šampón je pre nás najlepší. Každá sme iná. To, čo vyhovuje vašej priateľke, nemusí byť pre vás to pravé a naopak. V tomto článku sa s vami podelíme o najlepšie šampóny, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

Predtým, než sa do toho pustíte, odpovedzte si na otázky: aký máte typ vlasov? Čo vašim vlasom chýba? Čo potrebujú?

Šampóny na suché vlasy

Suchosť vlasov môže byť spôsobená vonkajšími príčinami (agresívnymi chemickými farbivami) a vnútornými: porušením vodnej rovnováhy a metabolických procesov v tele. Kučery strácajú hebkosť a zdravý lesk a vyzerajú ako „slama“. Pri výbere šampónu dbajte na absenciu silikónov v zložení a prítomnosť olejov a UV ochrany. CP-1 Bright Complex Intense od Esthetic House obsahuje proteíny, kolagén, elastín a rastlinné oleje. Šampón pôsobí komplexne na obnovu štruktúry vlasov a navrátenie ich sily a lesku.

Najlepší šampón na mastné vlasy

Zvýšená aktivita mazových žliaz vlasovej pokožky je hlavnou príčinou nadmerného mastenia vlasov. Stretli ste sa s týmto aj vy? Stavte na produkty, ktoré obsahujú minimum oleja a maximum bylinných odvarov (harmanček, breza, žihľava a pod.), íl, vitamíny A a C. Beauty Jar Yin&Yang je zameraný na spomalenie vylučovania kožného mazu vo vlasovej pokožke a na zvlhčenie prameňov po celej ich dĺžke. Éterický olej Litsea Cubeba zlepšuje štruktúru vlasov, extrakt z rias priaznivo pôsobí na pokožku hlavy a olej z čajovníka bojuje proti šupinateniu a svrbeniu.

Šampóny pre oslabené a lámavé vlasy

Existuje mnoho faktorov, ktoré spôsobujú, že sú pramene oslabené a krehké: farbenie, styling, ultrafialové žiarenie atď. Preto musíme konať! Pre oslabené kučery sú odporúčané najlepšie šampóny s výživnými olejmi, proteínovými komplexmi, elastínom a kolagénom. Nemenej dôležitý je aj obsah glycerínu, pantenolu a lanolínu, pretože dodáva vlasom prirodzený lesk. Široký výber šampónov a inej vlasovej kozmetiky nájdete na Makeup.sk. Brelil Numero Nourishing Shampoo vďaka bambuckému maslu a avokádovému oleju pomáha starať sa o vlasy, ktoré sú často fénované a vystavené stylingovým nástrojom.

Šampóny proti vypadávaniu

Vypadávanie vlasov môže byť spôsobené rôznymi dôvodmi: hormonálne poruchy, stres, zlá vlasová starostlivosť. Venujte pozornosť kozmetike s obsahom vazodilatačných látok na stimuláciu rastu vlasových folikulov, vitamínov a patentovaných komplexov na výživu vlasovej pokožky. L’Oreal Paris Elseve Full Resist Arginine pôsobí komplexne, posilňujje vlasové korienky a stimuluje rast vlasov. Najlepší šampón na rast vlasov nájdete v ponuke eshopu MAKEUP.

Šampóny pre nepoddajné vlasy

Nepoddajné vlasy žijú vlastný život, a tak im pomôžete len používaním špeciálne zvolených prípravkov. Najlepšie šampóny pre nepoddajné vlasy sú zamerané na dodanie vlasom hebkosti a hladkosti, ako aj na uľahčenie rozčesávania. Kombinácia cenných rastlinných extraktov a bielkovín navrácia vlasom zdravý lesk, silu a sú poslušnejšie. Brelil Biotraitement Cristalli d’Argan zabraňuje krehkosti vlasov, uľahčuje a spríjemňuje česanie. Arganový olej je zodpovedný za hydratáciu, zatiaľ čo aloe vera znižuje odlupovanie vlasovej pokožky.

Šampóny proti lupinám

Šupinky odumretej kože môžu byť kozmetickým problémom aj jedným z príznakov seboroickej dermatitídy. Odporúčané sú zložky s protiplesňovými, exfoliačnými a zvlhčujúcimi účinkami (napr. zinok, decht, vitamíny a rastlinné extrakty). Head & Shoulders 2v1 dopraje vlasom nielen očistu, ale aj ochranu. Zinok v zložení normalizuje tvorbu kožného mazu, obvnovuje hydrolipidovú rovnováhu pokožky hlavy.

Šampóny proti žltým tónom

Dámske šampóny na farbené blond vlasy pôsobia na neutralizáciu žltého podtónu a udržiavajú platinový vzhľad. Matrix Total Results So Silver okrem svojej hlavnej funkcie tiež pomáha vlasy hydratovať a vďaka betaínu v zložení ich zanecháva lesklé.

Najlepší alebo jednoducho dobre zvolený šampón je ten, ktorý sa vyberá podľa individuálnych vlastností vlasov a pokožky. Počúvajte svoje vlasy a doprajte im presne to, čo potrebujú!


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok