V Západných Tatrách pátrala po turistovi polícia aj horskí záchranári. Rodine sa napokon ozval sám


Foto: V Západných Tatrách pátrala po turistovi polícia aj horskí záchranári. Rodine sa napokon ozval sám Foto: www.hzs.sk

Horskí záchranári spolu s políciou majú za sebou ďalšiu pátraciu akciu. V sobotu 8. júla požiadala o pomoc rodina 56-ročného slovenského turistu, ktorý mal v pláne turistiku po hrebeni Západných Tatier s prespaním v Kolibe pod Pustým.

Keďže rodina nemala žiaden kontakt s ich príbuzným od 22. hodiny predošlého dňa, požiadala o pomoc Horskú záchrannú službu.

„Pri vyťažovaní hovoru bolo zistené, že nezvestný s veľkou pravdepodobnosťou zaparkoval svoje motorové vozidlo na Hutách pri Horárni pod Bielou skalou a jeho mobilný telefón je nedostupný,“ uvádzajú horskí záchranári na svojej webovej stránke.

Na terénnej motorke preto vyrazili do terénu, aby preverili ústie Úzkej doliny a následne Jamnickú dolinu a Kolibu pod Pustým. Tam sa však už nezvestný nenachádzal. „Záchranár pri prehliadke koliby, našiel v návštevnej knihe zápis turistu, v ktorom stálo že turista prespal v kolibe,“ dodáva HZS.


Následne bol o súčinnosť požiadaný aj Policajný zbor z Liptovského Mikuláša, ktorý preveril parkovisko na Hutách a rovnako aj parkovisko v Bobrovci.

Krátko po preverení parkovísk sa nahlasovateľke podarilo spojiť s nezvestným, ktorý jej oznámil, že je v poriadku a vracia sa po hrebeni späť na Huty. Záchranná akcia bola preto ukončená.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu