Mladík, ktorého hľadali horskí záchranári v Poľsku aj na Slovensku, bol nájdený mŕtvy


Foto: Mladík, ktorého hľadali horskí záchranári v Poľsku aj na Slovensku, bol nájdený mŕtvy Foto: Facebook/Tatrzańskie Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe - TOPR

Poľská Tatranská horská služba od včerajšieho dňa pátra po stratenom turistovi, ktorý zamieril na neznáme miesto v Tatrách. O pomoc verejnosti s hľadaním mladého muža prosia aj slovenskí horskí záchranári prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Dzmitry Krautsou odcestoval v pondelok 3. júla do hôr a od tej doby sa nevrátil domov. Mladý muž, ktorý by sa mal nachádzať v Tatrách, už tretí deň nepodal žiadne informácie o mieste svojho pohybu alebo pobytu.

Pokiaľ ste zahraničného mladíka zahliadli počas turistiky alebo vo svojom okolí, okamžite kontaktujte tiesňovú linku horských záchranárov na čísle 18 300, prípadne priamo poľskú službu na telefónnom čísle 18 206 34 44.


Aktualizácia 20:20 hod.

Telo 22-ročného mladíka z Bieloruska bolo objavené na poľskej strane Tatier bez známok života. Na Slovensku po ňom horská služba pátrala od utorka 4. júla, pomáhala im a Letka Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

„Ešte vo večerných hodinách bolo o lokalizáciu telefónu nezvestného požiadané Ústredné operačné stredisko Prezídia PZ, ktorá potvrdila, že telefón turistu bol ešte v pondelok prihlásený aj v slovenskej sieti,“ uviedli záchranári.

Od dnešného rána preto s pomocou špeciálne vycvičených psov prehľadávali okolie  Mengusovskej a Ťažkej doliny. Jeden záchranár pritom zostal vo vrtuľníku, aby mal lepší rozhľad. Muž bol nakoniec nájdený v Poľsku pod Rysmi. Osudným sa mu pravdepodobne stalo pošmyknutie na snehovom poli nasledované pádom zo strmého terénu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu