Od júna bude otvorená ferrata na Martinkách, čoskoro sprístupnia aj turistické chodníky v Tatrách


Foto: Od júna bude otvorená ferrata na Martinkách, čoskoro sprístupnia aj turistické chodníky v Tatrách Foto: www.turisticky.sk

Ferrata HZS, ktorá vedie z Martina na Martinské hole bude od štvrtka 1. júna 2023 opäť sprístupnená pre verejnosť. Nadšenci adrenalínového dobrodružstva si tak môžu opäť plánovať túru. Trasa bola uzavretá od apríla z dôvodu jarnej údržby a opravy.

O dva týždne končí sezónna uzávera aj na turistických chodníkoch. Vo vysokohorskom prostredí Tatranského národného parku budú chodníky otvorené od piatka 15. júna 2023. Sprístupnené tak budú opäť aj sedlá, štíty a vyššie položené doliny.

Do tohto dňa sa dostanete len po vysokohorské chaty, okrem turistického chodníka, ktorý vedie k Chate pod Rysmi. Dôvodom uzávery bola podľa HZS predovšetkým bezpečnosť pohybu vo vysokohorskom teréne.

Každoročná jarná uzávera v Národnom parku Malá Fatra sa týka troch turistických chodníkov. Dôvodom bola v prvom rade ochrana živočíchov, ktoré majú v pohorí svoj domov. Uzávera končí taktiež v piatok 15. júna 2023 a týka sa nasledujúcich trás:

  • Medziholie – Veľký Rozsutec – Medzirozsutce (červená turistická značka)
  • Obšívanka – Malé nocľahy (modrá turistická značka)
  • Vendovka – Malý Kriváň (modrá turistická značka)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu