Pri žilinskom vodnom diele odstránili ďalšie nelegálne prístrešky a vyzbierali 80 vriec odpadu


Foto: Pri žilinskom vodnom diele odstránili ďalšie nelegálne prístrešky a vyzbierali 80 vriec odpadu
Galéria: 18 fotiek
Foto: www.rybarska-straz.sk

Počas predchádzajúceho víkendu v dňoch 13. až 14. mája 2023 prebehlo odstraňovanie opustených nelegálnych prístreškov a zber odpadu na ďalšej časti biokoridoru pri Vodnom diele Žilina. Informoval o tom Slovenský rybársky zväz na svojej webovej stránke. 

Odstránených bolo šesť nelegálnych prístreškov, pričom sa vyzbieralo viac ako 80 vriec drobného a niekoľko stoviek kíl nadrozmerného odpadu. „Bol naplnený jeden veľkokapacitný kontajner, no ani to nestačilo a ďalší nadrozmerný odpad bol nachystaný na odvoz vedľa kontajneru, do ktorého sa už nezmestil, ako napríklad rozobrané chladničky, časti bicyklov, časti nábytku a podobne,“ dodali rybári. 

Zber odpadu zabezpečil rybársky hospodár v spolupráci s aktívnymi občanmi. Vďaka spolupráci s mestom Žilina bol na zber odpadu poskytnutý veľkokapacitný kontajner. Odvoz vyzbieraného odpadu vo vreciach a nadrozmerného odpadu, ktorý sa už do kontajnera nezmestil zabezpečí v najbližších dňoch obec Teplička nad Váhom.

„Žiaľ, odstrániť všetok odpad, ako zhnité koberce, zhnité časti nábytku, drobné odpady v štádiu rozklad, bolo nad naše možnosti a sily. S čistením biokoridoru budeme pokračovať na ďalšej časti,“ dodávajú rybári. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu