Opitý muž v Čadci nasadol do cudzieho auta a odišiel, v dychu mal 3,44 promile alkoholu


Foto: Opitý muž v Čadci nasadol do cudzieho auta a odišiel, v dychu mal 3,44 promile alkoholu Foto: Vľavo: pixabay.com, vpravo: KR PZ ZA

Polícia na cestách Žilinského kraja takmer každý deň zastaví niekoľko vodičov pod vplyvom alkoholu. Opitých motoristov zväčša odhalí podozrivý spôsob jazdy. O ďalšom takomto prípade informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V pondelok 20. marca v popoludňajších hodinách zastavili čadčianski policajti na komunikácii druhej triedy v meste osobné vozidlo značky Škoda, ktoré sa pohybovalo nebezpečným spôsobom zo strany na stranu. Vystúpil z neho 33-ročný muž z Čadce.


„Počas kontroly vodič nepredložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla a bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,65 mg/l (3,44 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa žilinskej krajskej polície.


Pri ďalšom vyšetrovaní hliadka zistila, že automobil nepatrí mužovi, ktorý ho viedol. Majiteľ vozidla mu navyše nedal súhlas na jeho využitie. Opitý vodič preto čelí obvineniam z dvoch prečinov, konkrétne ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Po vykonaní všetkých procesných úkonov bude vozidlo vrátené oprávnenej osobe. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu