Mesto Žilina bude oceňovať výnimočných športovcov, nominácie je možné podať do 13. marca


Foto: Mesto Žilina bude oceňovať výnimočných športovcov, nominácie je možné podať do 13. marca Foto: ilustračné - Mesto Žilina

Žilinské športové kluby a zväzy môžu do 13. marca nominovať svojich favoritov do obľúbenej ankety Športovec mesta Žilina. Hľadajú sa výnimoční športovci, ktorí minulý rok dosiahli významné športové výsledky a úspešne reprezentovali Žilinu doma či v zahraničí. 

Ocenenia v tradičnej ankete si okrem najlepších športovcov odnesú aj najúspešnejšie športové kolektívy, podujatia a tréneri za dlhoročnú významnú činnosť v oblasti športu.

Vyhlásené sú kategórie: dospelí športovci – jednotlivci vo veku od 19 rokov, mládežníci vo veku od 10 do 18 rokov, športový kolektív, významné športové podujatie organizované žilinským klubom v roku 2022 a významná činnosť športového trénera za rozvoj, dlhoročné zásluhy a preslávenie športu v meste Žilina.


„Anketa sa týka len športových klubov v meste Žilina, zohľadňuje sa však aj úspech Žilinčanov pôsobiacich v iných slovenských kluboch, ktorí dosiahli úspech v rámci reprezentácie Slovenskej republiky,“ doplnila hovorkyňa mesta Barbora Zigová. Súťaž je otvorená aj pre zdravotne postihnutých športovcov.  

Pri každom nominantovi je nutné uviesť jeho identifikačné údaje, dosiahnuté výkony za rok 2022 aj zdroje overenia výsledkov, počet účastníkov súťaže, v ktorej bol dosiahnutý výkon, počet aktívnych členov v klube, názov a adresu národného zväzu, názov príslušnej medzinárodnej organizácie a informáciu, či ide o olympijsky šport.

Propozície ankety a formuláre nominácie sú dostupné na tomto odkaze.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu