VIDEO: Vodiči sú z dočasnej križovatky pod Rondlom zmätení, prednosť dávajú opačne a spôsobujú kolízie


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Dočasné zmeny v organizácii dopravy zrealizované na žilinskom mestskom okruhu spôsobujú niektorým vodičom problémy. Opatrenia boli zrealizované v súvislosti s uzávierkou Kysuckej ulice s cieľom zaistiť bezpečné obchádzkové trasy s plynulým napojením.

Prvý vážny problém nastal krátko po zavedení zmien pred križovatkou s ulicou Martina Rázusa. Tam osobné vozidlá vychádzali na dočasné zvodidlá oddeľujúce pripájací a odbočovací pruh od priebežného. V úseku došlo k viacerým nehodám, pri ktorých museli asistovať okrem odťahovej služby aj hasiči. 


Po niekoľkých týždňoch sa kritické miesto podarilo správne označiť a predísť ďalším zbytočným kolíziám a škodám na autách. Na ceste však o pár desiatok metrov ďalej nastal nový problém. V časti, kde sa zbiehajú jazdné pruhy vedúce popod okružnú križovatku Rondel a priamo z okružnej križovatky v smere na Bratislavu a Čadcu, časť motoristov nerozumie dopravnému značeniu.


Po správnosti majú všetky vozidlá idúce popod okružnú križovatku plynulý prejazd do ľavého pruhu a všetky vozidlá idúce z okružnej križovatky sú povinné zastaviť na značke STOJ, daj prednosť v jazde.

Často sa však stáva, že niektorí vodiči chápu dopravné značenie naopak. Následne si buď navzájom dávajú prednosť, alebo v horšom prípade ani jeden z nich nezastaví.

Výsledkom sú rôzne kolízne situácie, trúbenie áut, vulgárne slová či vyhrážky alebo rôzne gestá. Všetci motoristi by mali byť pri prechádzaní týmto úsekom obozretní a opatrní. Na frekventovanej ceste je navyše znížená rýchlosť na 50 kilometrov za hodinu. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu