VIDEO: Na Lichardovej ulici horeli kríky, požiar poškodil protihlukovú stenu na blízkej ceste prvej triedy


Foto: VIDEO: Na Lichardovej ulici horeli kríky, požiar poškodil protihlukovú stenu na blízkej ceste prvej triedy

V pondelok 14. novembra 2022, krátko po 23. hodine večer došlo v žilinskej mestskej časti Hliny, na Lichardovej ulici k požiaru. Neďaleko okružnej križovatky Rondel, v blízkosti cesty prvej triedy na Mostnej ulici údajne horeli suché kríky. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. 

Na mieste zasahovala Organizačná jednotka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Požiar sa podarilo trom príslušníkom hasičského zboru za použitia jedného kusu techniky uhasiť približne do 10 minút. 

„Poškodená je protihluková stena nad cestou 1. triedy. Uvidí sa ráno, aké opatrenia budú prijaté zo strany SSC a Mesta Žilina, nakoľko torzo protihlukovej steny zasahuje nad cestu, a vyzerá byť značne poškodená,“ uviedol pre Žilinak.sk svedok požiaru. 

Cesta je prejazdná, doprava je však aktuálne usmerňovaná príslušníkmi Policajného zboru SR. Jeden z hasičov potvrdil, že na mieste sa nenachádzali žiadne osoby. Aktuálne však ešte príslušníci HaZZ v spolupráci s políciou prehľadávajú kroviny aj pod protihlukovou stenou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu