Na Obežnej ulici v Žiline umiestnili spomaľovací prah a znížili maximálnu povolenú rýchlosť


Foto: Na Obežnej ulici v Žiline umiestnili spomaľovací prah a znížili maximálnu povolenú rýchlosť

Na ulici Obežná na žilinskom sídlisku Vlčince pribudlo nové obmedzenie pre vodičov áut. V úseku, kde došlo už k niekoľkým vážnejším dopravným kolíziám, osadili spomaľovací prah a značky obmedzujúce maximálnu povolenú rýchlosť. Posledný známy je prípad zrážky motorkára s osobným vozidlom, pri ktorom polícia zadržala jednému z vodičov vodičský preukaz.

Obyvatelia žijúci v okolí nás vtedy upozornili, že na križovatke dochádza k častým incidentom, pričom dôvodom má byť neprehľadná situácia a niekedy aj neprispôsobená rýchlosť vodičov. S otázkami sme sa preto vtedy obrátili na žilinskú samosprávu, ktorá má túto cestu vo svojej správe.

Hovorca mesta v júni potvrdil, že vo veci konajú a prisľúbil informovanie o aktuálnom priebehu riešenia. Zároveň poukázal na potrebu dodržiavania dopravných predpisov. Pokiaľ v oblasti nedochádza k rešpektovaniu dopravného značenia, musí sa pristúpiť k posilňujúcim riešeniam. To znamená doplneniť fyzické prvky upokojenia premávky za účelom bezpečnosti.

Podľa najnovších informácií bolo po obhliadke vykonanej ešte v júni tohto roka schválené osadenie spomaľovacích vankúšov pred križovatkou ulice Obežná s ulicou Pražská. Zároveň sa odsúhlasilo aj zníženie rýchlosti na maximálnych 30 kilometrov za hodinu. Opatrenie by malo predísť ďalším nebezpečným situáciám a nehodám.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu