Účinky halucinogénnych húb prekazili Poliakom turistiku vo Veľkej Fatre


Foto: Účinky halucinogénnych húb prekazili Poliakom turistiku vo Veľkej Fatre Foto: Horská záchranná služba

Členovia Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Veľká Fatra vyrazili v sobotu 22. októbra do horského hotela Kráľova Studňa. Pomoc vo večerných hodinách potrebovala štvorčlenná skupina turistov z Poľska, ktorí cestou k ubytovaniu požili halucinogénne huby.

Podľa informácií od intoxikovaných osôb, ktoré sa do predmetného hotela vydali z obce martinského okresu Blatnica, sa k hubám mali dostať po strete s ďalšou turistickou skupinou. Tá im ich mala ponúknuť spolu s bližšie nešpecifikovanými koláčmi. 

Poliaci po užití látok, ktoré spôsobujú zmeny vnímania, myslenia, emócií i vedomia, boli rozrušení a zmätení. Konzumácia húb sa mala zároveň podpísať aj na ich fyzickom stave, pre ktorý potrebovali odbornú pomoc.

Bolo im nevoľno a strácali zmysel pre realitu. Záchranári HZS im po príchode na miesto udalosti poskytli prvú pomoc, podali medikamentóznu liečbu a terénnym vozidlom HZS ich všetkých transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedli horskí záchranári na svojom oficiálnom webe.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu