Žilinská IT firma IPESOFT je ďalším nájomcom v biznis centre Obchodná, zaberie plochu 1700 metrov štvorcových


Foto: Žilinská IT firma IPESOFT je ďalším nájomcom v biznis centre Obchodná, zaberie plochu 1700 metrov štvorcových

Developerská spoločnosť Reinoo podpísala dohodu s renomovanou IT firmou IPESOFT o prenájme priestorov v novej kancelárskej budove Obchodná 1. Do modernej budovy sa po jej dokončení presťahuje celá žilinská spoločnosť, ktorá zaberie až 1700 m2 prenajímateľnej plochy, a to najneskôr na jeseň 2023.

„Veľmi nás teší dôvera spoločnosti IPESOFT a v Reinoo ju považujeme za potvrdenie toho, že stavať kvalitne a ekologicky je budúcnosťou nášho realitného developmentu. Sme radi, že spoločnosť ocenila kvalitu administratívneho projektu Obchodná a jej zamestnanci zostanú pracovať v Žiline. Mesto tak získava ľudí, ktorí pracujú v sektore s obrovskou pridanou hodnotou,“ hovorí Milan Dubec, CEO a majiteľ spoločnosti Reinoo. 

IPESOFT je známou a úspešnou IT spoločnosťou zaoberajúcou sa vývojom a implementáciami softvérových riešení v oblasti energetiky, priemyslu a dopravy. Na trhu pôsobí už 30 rokov. Spoločnosť prijala tento rok rozhodnutie presťahovať sa do úplne nových priestorov, v rámci ktorých vytvorí moderné a inšpiratívne pracovné prostredie pre svojich viac ako sto zamestnancov. Podporí tak svoju schopnosť a záväzok dlhodobo poskytovať svojim zákazníkom kvalitné a inovatívne služby a riešenia.

Dlhodobým cieľom spoločnosti IPESOFT, je prinášať expertízu a moderné technológie zákazníkom, ktorí energetiku riešia dennodenne, ale aj tým, pre ktorých to je relatívne neznáma problematika. Pomáha im tak odstrániť chaos, nevyužitý potenciál a straty pri výrobe, aby mohli dosiahnuť svoje ekonomické a ekologické ciele.

„V IPESOFTe sa špecializujeme na prinášanie nových myšlienok a inovácií do sveta IT, priemyslu a energetiky. Sme radi, že sme v Žiline našli partnera, ktorý robí to isté s kancelárskymi priestormi. V súvislosti s dynamickými zmenami na trhu vidíme zároveň aj veľký potenciál pre rast spoločnosti do budúcna. Viac možností pre rast a obzvlášť nové myšlienky v oblasti ergonómie, komfortu zamestnancov a udržateľnej energetiky nás presvedčili, že Obchodná 1 je priestor pre nás,“ hovorí Miroslav Kunsch konateľ spoločnosti IPESOFT.

Projekt Obchodná 1 je umiestnený v biznis zóne Poštová. V budúcnosti by mala Poštovú 1 a Obchodnú 1 doplniť aj v poradí tretia administratívna budova Obchodná 2 a dohromady tak vytvoriť komplexnú administratívno-obchodnú zónu. Po dokončení komplexu budov Biznis zóny vznikne viac ako 35 000 m2 prenajímateľnej plochy.

O projekte Obchodná 1 

Osemposchodová novostavba Obchodná 1 administratívnej budovy ponúkne inovatívny koncept kancelárskych a obchodných priestorov v tom najvyššom štandarde. Dominantou je oddychová strešná zóna s úžasným panoramatickým výhľadom, ktorá poskytne zamestnancom priestor pre relax či organizovanie rôznych eventov. Jednoduché parkovanie pre zamestnancov a návštevníkov zabezpečí podzemné parkovisko, ktoré sa bude nachádzať priamo pod administratívou budovou.

Samozrejmosťou sú aj parkovacie miesta pre zamestnancov, nabíjacie stanice pre elektromobily, stojisko pre bicykle a inteligentné riadenie vnútorného prostredia na dosiahnutie optimálnych klimatických podmienok. Úpravy v okolí budovy pozostávajú z vytvorenia vegetačných úprav prírode blízkeho charakteru, vybudovania komunikácií pre peších z prírodných materiálov a doplnenia prvkov drobnej architektúry. Cieľom výstavby je získanie prestížnych certifikátov LEED PLATINUM a WELL PLATINUM. 

Budova bude disponovať:

  • bezbariérovým vstupom do objektu,
  • inteligentným systémom riadenia prostredia,
  • oddychovou strešnou zónou, zelenými a oddychovými zónami v okolí,
  • inteligentným parkovacím systémom, 
  • nabíjacími stanicami pre elektromobily,
  • stravovacími zariadeniami a kaviarňou v budove.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Reinoo, a. s.