V niektorých okresoch Žilinského kraja môže spadnúť až 100 milimetrov zrážok, platí výstraha pred dažďom


Foto: V niektorých okresoch Žilinského kraja môže spadnúť až 100 milimetrov zrážok, platí výstraha pred dažďom Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Meteorologické výstrahy, podľa ktorých mali nebezpečné búrky na území Žilinského kraja ustať dnes v ranných hodinách, boli aktualizované. Slovenský hydrometeorologický ústav momentálne varuje pred búrkami pretrvávajúcimi až do večera, prípadne neskorej noci vo všetkých okresoch.

Okrem toho pribudli aj nové výstrahy prvého stupňa pred prudkými dažďami, ktoré aktuálne platia až do večerných hodín pondelku 22. augusta. Obyvatelia okresov Žilina, Martin, Turčianske Teplice, Čadca, Kysucké Nové Mesto a Bytča sa môžu pripraviť na ojedinelý výskyt dažďa s úhrnom zrážok 80 až 100 milimetrov.

„Časť predpokladaných úhrnov môže spadnúť pri búrkach. Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uviedol Slovenský hydrometeorologický ústav.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu