Podnapití vodiči spôsobili v uplynulom týždni päť nehôd v Žilinskom kraji, polícia vyzýva na zodpovedné správanie


Foto: Podnapití vodiči spôsobili v uplynulom týždni päť nehôd v Žilinskom kraji, polícia vyzýva na zodpovedné správanie Foto: Ilustračné/pixabay.com

Polícia Žilinského kraja s cieľom ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky pokračuje vo zvýšenej frekvencii cestných kontrol. V uplynulom týždni bolo prostredníctvom dychových skúšok odhalených 31 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. V piatich prípadoch viedlo uvedené nebezpečné správanie k vzniku dopravnej nehody.

U 15 vodičov evidovali policajti výsledok nad jedno promile a u 16 vodičov bol zistený alkohol vo vydychovanom vzduchu do jedného promile. Potenciálne nebezpečenstvo predstavovalo aj 25 vodičov nemotorových vozidiel, pre ktorých taktiež platí zákaz požívania alkoholu.


Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom návykových látok neohrozovali svoj život a životy ostatných. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nie je správne riešenie,” uviedol hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu