Počas minulého týždňa spôsobili v Žilinskom kraji dopravné nehody traja opití vodiči


Foto: Počas minulého týždňa spôsobili v Žilinskom kraji dopravné nehody traja opití vodiči Foto: Ilustračné foto

Polícia v Žilinskom kraji pravidelne kontroluje, či sú účastníci cestnej premávky triezvi a schopní jazdy. Trendom počas teplých mesiacov sa stáva vyšší počet evidovaných opitých vodičov nemotorových vozidiel prevládajúci nad opitými motoristami.

Výnimkou nie je ani predošlý týždeň na cestách v Žilinskom kraji. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v príspevku na sociálnej sieti opäť uverejnilo štatistiku vodičov, ktorí sa pri policajnej kontrole podrobili dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom.

„Počas výkonu služby na cestách v Žilinskom kraji neustále odhaľujeme vodičov pod vplyvom alkoholu, a tak chránime zodpovedných účastníkov cestnej premávky. Za uplynulý týždeň sme v Žilinskom kraji pod vplyvom alkoholu zistili 25 vodičov motorových vozidiel a 39 vodičov nemotorových vozidiel,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V priebehu týždňa od pondelku 18. júla do nedele 24. júla došlo k trom dopravným nehodám, ktoré spôsobili práve vodiči pod vplyvom alkoholu. Polícia preto apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby pomohli takýmto situáciám predchádzať svojím zodpovedným správaním. Alkohol nepatrí za volant žiadneho vozidla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu