Opitý Martin nedokázal svoje vozidlo viesť rovno, žilinská polícia mu zadržala vodičský preukaz


Foto: Opitý Martin nedokázal svoje vozidlo viesť rovno, žilinská polícia mu zadržala vodičský preukaz Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Žilinskí policajti v noci zastavili motoristu pod vplyvom alkoholu, ktorý viedol svoje vozidlo podozrivým spôsobom po miestnej komunikácii. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline príspevkom na sociálnej sieti.

Na prelome stredy 6. júla a štvrtku 7. júla sa cez Žilinu v nočných hodinách pohyboval opitý 39-ročný vodič Martin. Keďže svoje vozidlo nedokázal viesť po vozovke rovno, upútal pozornosť príslušníkov Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-západ.

Po zastavení sa Martin podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pri ktorej nafúkal až 1,9 promile (0,91 mg/l), čím sa potvrdilo podozrenie policajtov.

„Mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol mu zadržaný vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Polícia pri každom podobnom prípade apeluje na vodičov, aby boli zodpovední a nesadali si za volant po požití alkoholu ani iných omamných látok. Ohrozujú tým nielen svoj život, ale aj životy a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu