Psík Hauko navštívi seniorov v Martine, aby pomohol zlepšiť ich psychické zdravie


Foto: Psík Hauko navštívi seniorov v Martine, aby pomohol zlepšiť ich psychické zdravie Foto: METRO, O. Z.

Mesto Martin v spolupráci s občianskym združením METRO organizujú projekt Hauko pre seniorov, ktorý má pomôcť so zlepšením psychického zdravia starších ľudí v domovoch sociálnych služieb. Psík s milým menom Hauko postupne navštívi tri takéto zariadenia, aby aspoň na krátky čas potešil a rozptýlil ich klientov.

„Je len málo ľudí, ktorí by odolali veľkým očiam a stále vrtiacemu sa chvostíku. Toto, spolu s jeho obrovským srdcom pre všetkých a veľmi prispôsobivou povahou, z neho robí skvelého parťáka. Psík s nezvyčajným, no o to viac autentickým menom Hauko vďaka spolupráci občianskeho združenia a mesta navštívi počas leta tri domovy sociálnych služieb,“ uvádza oficiálny web mesta Martin.

Občianske združenie METRO spolu s Haukom navštívilo jedno z martinských zariadení sociálnych služieb už minulý rok, tentokrát chcú stihnúť až tri. V priebehu roku 2022 sa Hauko postupne zastaví v zariadeniach Senior Martin, MEDIK-M a Centre sociálnych služieb na Ľadovni.

Hauko je mladý psík plemena Cavalier King Charles Španiel s vyrovnanou a hravou povahou, ktorý sa ľahko prispôsobuje novým ľuďom a podmienkam. Občianske združenie si ho zaobstaralo minulý rok a berie ho so sebou na mnohé aktivity, kde sa stretáva s verejnosťou.

„Je to najlepší teamleader, ktorý vzbudí záujem všade, kde sa objaví. Spoločnosť Hauka robí seniorom radosť, vytiahne ich do iného sveta a tým im pomáha k zlepšeniu psychického zdravia. Ide o zábavnú aktivitu, kde sa môžu pridať jednotlivci aj celý kolektív, napríklad v klubovej miestnosti,“ vysvetlil riaditeľ občianskeho združenia Matej Bórik.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu