Polícia v Žiline zadržala opitého vodiča z Bratislavy, pri dychových skúškach alkohol v jeho dychu stúpal


Foto: Polícia v Žiline zadržala opitého vodiča z Bratislavy, pri dychových skúškach alkohol v jeho dychu stúpal Foto: KR PZ Žilina

Policajná hliadka v Žiline zastavila vodiča z Bratislavy, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu. Muž sa podrobil dychovej skúške opakovane, pričom zakaždým nafúkal viac ako predošlý krát.

Pohotovostná motorizovaná jednotka Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline v stredu 20. apríla popoludní zadržala 58-ročného Bratislavčana, ktorý viedol osobné auto značky Škoda po ceste prvej triedy v Žiline.

Vodič podstúpil test na prítomnosť alkoholu v dychu, pričom nafúkal 2,1 promile (1,01 mg/l). Dychovej skúške bol muž podrobený opakovane, množstvo alkoholu v jeho dychu pritom stúpalo.

Motoristovi bola na mieste obmedzená osobná sloboda a policajti mu zadržali aj vodičský preukaz. Momentálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


„Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Polícia opakovane žiada vodičov, aby boli rozumní a zodpovední a nesadali si za volant pod vplyvom alkoholu. Neohrozujú tým len svoj život, ale aj životy a zdravie všetkých ostatných účastníkov cestnej premávky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu