Kriminalisti zadržali 43-ročného muža a obvinili ho z vydierania, počas jazdy priložil taxikárke ku krku nôž


Foto: Kriminalisti zadržali 43-ročného muža a obvinili ho z vydierania, počas jazdy priložil taxikárke ku krku nôž Foto: ilustračné / pixabay.com

Kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline (KR PZ) v spolupráci s kolegami z Popradu operatívno-pátracou činnosťou odhalili a zadržali podozrivého z násilnej trestnej činnosti. 

Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík informoval, že vyšetrovateľ obvinil 43-ročného Rastislava zo zločinu vydierania. Počas minulého týždňa mal obvinený muž v Poprade nastúpiť  do vozidla taxi služby a následne požiadať o odvoz do mesta Svit. Neskôr však ale zmenil trasu do obce Štrba (okres Poprad).

Počas jazdy taxíkom cez Štrbu mal priložiť nôž ku krku 23-ročnej vodičke so slovami, aby nezastavovala a zmenil cieľ cesty smer Bratislava. „Počas jazdy jej mal zobrať peniaze aj mobilný telefón a opakovane sa jej mal vyhrážať s nožom v ruke. Taxikárka z obavy o svoj život mala obvinenému mužovi povedať, že pre poruchu na vozidle ho vysadí v Žiline. Obvinený muž mal následne z vozidla na železničnej stanici v Žiline vystúpiť a odísť na neznáme miesto,“ uviedol Moravčík.

Pri tejto udalosti nedošlo k zraneniu osôb a podozrivý muž bol zadržaný a obvinený zo zločinu vydierania. „Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal na záver.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu