FOTO: Láska k Milade priviedla Jána do Žiliny. Na radnici oslávili manželia Petejovci zlatú svadbu


FOTO: Láska k Milade priviedla Jána do Žiliny. Na radnici oslávili manželia Petejovci zlatú svadbu
Galéria: 5 fotiek

Manželia Milada a Ján Petejovci oslávili tento týždeň 50 rokov manželstva. Radosť zo spoločného života im robia aj tri deti a päť vnúčat. Na radnici si zaspomínali aj na pracovné úspechy a aktivity vo veciach verejných.

„Milada pochádza zo Žiliny, pracovala ako učiteľka slovenčiny a ruštiny na Vlčincoch, neskôr ako riaditeľka ZŠ Bánová. Pôsobila v Žilinskom zmiešanom zbore a bola predsedníčkou Urbárskeho lesného a pozemkového spoločenstva Bánová,“ doplnilo mesto na sociálnej sieti.

Miladin manžel Ján pochádza z Bardejova, ale jeho láska k Milade ho napokon priviedla do Žiliny. Pracoval ako zmenový dispečer v energetike a zastával funkciu predsedu členskej samosprávy Vlčince 2 pri OSBD. Okrem pracovných úspechov dosiahol aj titul majstra Slovenska v bojovom umení judo, a to hneď niekoľkokrát. Judu sa venoval tiež trénersky, zastával aj pozíciu rozhodcu či skúšobného komisára.

„Manželke vďačím za to, ako pri mojej zmennej službe a športovaniu zvládla tú ťarchu výchovy našich detí. Ako východniar som dal na jej radu a presťahoval som sa do Žiliny. Ani po tých päťdesiatich rokoch by som ju nemenil, vždy sme dokázali nájsť spoločnú reč a vyriešiť všetky problémy,“ povedal pán Ján.

Petejovci sa stretávajú pravidelne ako celá rodina s deťmi aj vnúčatami. Rovnako trávia spolu aj každé vianočné sviatky a oslavujú životné udalosti. Manželom želáme v mene celej redakcie ďalšie spoločné roky plné šťastia a lásky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu