VIDEO: Dúhové vlajky na Poštovej v noci zapálili. Vandali poškodili aj osvetlenie


Foto: VIDEO: Dúhové vlajky na Poštovej v noci zapálili. Vandali poškodili aj osvetlenie

Farebné dúhové vlajky, ktoré boli v pondelok 17. mája vyvesené pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii a transfóbii pred Biznis centrom Poštová 1 na Vlčincoch, v noci poškodili neznámi vandali.

Majiteľom budovy a prevádzkovateľom biznis centra je žilinská spoločnosť Reinoo, v minulosti napríklad nasvietili budovu Banky Žilina v centre do zelených farieb s odkazom na Deň sv. Patrika. Farebnými vlajkami v deň boja proti homofóbii vyjadrili podporu osobám s odlišnou sexuálnou orientáciou.

Niekoľko hodín po umiestnení na stĺpy sa neznáme osoby pokúšali o ich zničenie, čo zachytili bezpečnostné kamery. Daždivé počasie im síce znemožnilo podpálenie, no aj napriek tomu úspešne poškodili osem kusov, spolu s nimi aj niekoľko lámp verejného osvetlenia. Počas dnešného dňa boli na stĺpy umiestnené nové vlajky namiesto pôvodných, incidentom sa zaoberá polícia. 


„Presne takto vyzerá homofóbia. Nenávisť k ľuďom, čo sú iní. Z diskusií si môžete urobiť jasno o predstavách homofóbov.  LGBTQ+ ľudia im nevadia, pokiaľ sa skrývajú alebo ideálne odsťahujú z tejto krajiny. To nie je cesta. Sú rovnakou súčasťou spoločnosti ako my. A zaslúžia si, aby sa o ich práva snažila majorita, ku ktorej patrím aj ja,“ doplnil k incidentu s vlajkami CEO spoločnosti Reinoo Milan Dubec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu