Kvetinové pyramídy budú v Žiline aj tento rok, na každej veži umiestnia 130 rastlín


Foto: Kvetinové pyramídy budú v Žiline aj tento rok, na každej veži umiestnia 130 rastlín

Mesto Žilina využije 19 kusov konštrukcií kvetinových veží, ktoré boli zakúpené počas minulého roka, a za pomoci dodávateľa ich osadí muškátmi a povojníkmi. Spolu tak pribudne v letnej sezóne viac než dvetisíc kvetov.

Kvetinové pyramídy budú v Žiline rozmiestnené v centre a na Bulvári , substrátom a kvetmi ich naplní víťaz zákazky s nízkou hodnotou. Celková cena za montáž, naplnenie, demontáž a kompostovanie zvyškov predstavuje 20 044,99 eur s DPH.

Rozmiestnenie letničkových veží sa bude líšiť oproti minulému roku. Poskytovateľ služieb sa bude o kvetiny pravidelne starať: „V priebehu sezóny zavlažovanie kvetinových veží v intervaloch a vhodných množstvách, hnojenie, odburinenie substrátu prípadne inú potrebnú starostlivosť, tak aby zabezpečil zdravý rast muškátov a povojníkov a čo najlepší vizuálny efekt kvetinových veží,“ určuje jedna z podmienok zákazky.


Uprostred minuloročného leta pribudla na námestí Andreja Hlinku vodná hmla, ktorá pomôže obyvateľom schladiť sa a osviežiť počas horúcich letných dní. Rozprašovanie vody na námestí má okrem priameho chladenia záujemcov aj tú výhodu, že pomáha zvlhčiť vzduch v blízkom okolí.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu