Polícia obvinila dvoch majiteľov prevádzok, ktorí opakovane porušovali nariadenia, jedného už odsúdili


Foto: Polícia obvinila dvoch majiteľov prevádzok, ktorí opakovane porušovali nariadenia, jedného už odsúdili Foto: KR PZ Žilina

Väčšina majiteľov reštaurácií, barov a kaviarní na Slovensku poctivo rešpektuje nariadenia vlády a má svoju prevádzku zatvorenú. Nájdu sa však aj takí, ktorí opatrenia proti šíreniu koronavírusu vedome a úmyselne porušujú.

Polícia v Martine rieši ďalší prípad porušovania nariadení, ktorého sa mala dopustiť majiteľka pohostinstva. Tá mala svoju prevádzku otvorenú pre verejnosť v interiérovej časti aj napriek zákazu.

„Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil z prečinu porušovania povinnosti za krízovej situácie 41-ročnú ženu z Martina, majiteľku pohostinstva,“ spresnila polícia na sociálnej sieti.

Majiteľka nerešpektovala aktuálnu vyhlášku Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam prevádzok a verejných podujatí a prevádzku neuzatvorila.


V martinskom okrese ide už o druhý takýto prípad

Podľa TV Markíza už súd udelil trest 58-ročnému mužovi, ktorý od minulého roka opakovane poskytoval služby zákazníkom a to aj napriek upozorneniam štátnej a mestskej polície a Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Podnety na otvorené prevádzky podávajú nielen bežní občania ale aj majitelia podnikov, ktorí nariadenia zodpovedne dodržiavajú a majú zatvorené.

Okresný súd v Martine udelil prvému nezodpovednému majiteľovi prevádzky trest odňatia slobody vo výmere 4 mesiace s podmienečným odkladom na dva roky. Pokiaľ tak svoju prevádzku opäť otvorí, poputuje rovno za mreže.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina