Žilinská nemocnica upozorňuje na možné obmedzenia počas merania teploty pri vjazde autom


Foto: Žilinská nemocnica upozorňuje na možné obmedzenia počas merania teploty pri vjazde autom Foto: FNsP Žilina

Žilinská nemocnica upozorňuje všetkých vodičov, ktorí vstupujú do areálu, na možné obmedzenia spojené s meraním telesnej teploty. Vzhľadom na ochladenie, najmä v ranných hodinách, môže dôjsť vplyvom nadmerne vykúreného vozidla k skresleniu výsledkov merania teploty cestujúcich v aute.

„Prosíme preto vodičov, aby pred vjazdom k rampám prevetrali svoje vozidlo (stačí na chvíľku stiahnuť okno) a vyhli sa prípadnému obmedzeniu, ktoré musíme realizovať v prípade namerania zvýšenej teploty. Ospravedlňujeme sa za vzniknuté obmedzenia, no aj v našej nemocnici sme naďalej povinní kontrolovať a triediť pacientov i zamestnancov na základe merania telesnej teploty,“ uvádza nemocnica na sociálnej sieti.

Každého pasažiera, ktorému je nameraná zvýšená teplota, musí personál zastaviť a meranie opakovať. Pokiaľ je teplota aj po opakovanom meraní naďalej zvýšená, je potrebné individuálne usmerniť vstup osoby do nemocnice, aby boli dodržané všetky ochranné a preventívne postupy.

„Teplomery pravidelne kontrolujeme a profesionálne kalibrujeme, no sú okolnosti, ktoré viac ovplyvniť nedokážeme. Prosíme tak pacientov, návštevníkov i zamestnancov o toleranciu a spoluprácu s pracovníkmi na rampách, ktorí len plnia nariadenia určené pre nemocnice, a robia, čo je v ich silách, aby nikoho nezdržiavali viac, ako je nutné,“ uvádza sa v závere oznamu nemocnice.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina