VIDEO: Ako dôjde k zrážke áut, keď jeden vodič na hlavnej dá prednosť a ostatní si nevšimnú


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Vo štvrtok 31. januára došlo v Žiline k viacerým dopravným nehodám. Mnohé boli našťastie len drobné škodové udalosti, ktoré čiastočne ovplyvnili premávku a spôsobili menšie zdržania. Zo všetkých nehôd, ktoré sa stali, bola jedna zachytená na videokameru v aute.

Situácia z videa je dokonalým príkladom toho, ako ľahko môže dôjsť k zrážke dvoch áut. Vodič idúci po hlavnej ceste smerom od centra mesta na Vlčince umožnil protiidúcim autám odbočiť. Prvý z vodičov v rade neváhal a hneď sa pohol, zabudol však venovať pozornosť druhému jazdnému pruhu v tom istom smere, z ktorého dostal prednosť.

A presne v tomto pruhu sa objavilo rozbehnuté vozidlo, ktorého vodič nečakal vo svojej dráhe prekážku a neprikladal dôležitosť stojacemu vozidlu po svojej ľavici. Obaja sa stretli v križovatke, kde došlo k nárazu a následnému odhodeniu. Nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení a ako sa hovorí - odniesli si to len plechy. 

Keby však obaja vodiči viac sledovali situáciu na ceste a zvýšili opatrnosť, mohli zrážke zabrániť. Stačí, aby rozbehnutý vodič v smere na Vlčince pribrzdil, keď videl vo vedľajšom pruhu zastavené vozidlo. Rovnako mal byť samozrejme opatrný aj protiidúci šofér, ktorý síce dostal prednosť, ale len v jednom pruhu a do druhého dobre nevidel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu