VIDEO: Maturantky - budúce pedagogičky - bavili počas prechádzania mestom najmenších Žilinčanov


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Dnes 12. mája 2017 je deň, kedy väčšine maturantov končí škola a začína akademický týždeň, počas ktorého sa budú pripravovať na ústnu formu maturitnej skúšky. V meste vidíme skupinky maturantov, ktorí v duchu tradície nesú tablo a oslovujú okoloidúcich so žiadosťou o príspevok. Milé prekvapenie pripravili maturantky z Pedagogickej a sociálnej akadémie v Turčianskych Tepliciach, ktoré ešte minulý piatok ukázali, že na budúce povolanie sú pripravené.

„Nielen ja, ale určite viacerí z nás, ktorí si užívali slnečné lúče Žiliny, si ich hneď všimli, pretože už na prvý pohľad sa odlišovali od ostatných. Trieda mladých slečien v rovnakých mikinách sa prechádzala ulicami mesta, zastavovala na námestiach, kde svojim spevom a folklórnym krátkym vystúpením potešili srdcia nejedného človeka. Ich tváre zdobil úsmev, v očiach iskrila radosť z toho, že môžu tešiť ľudí vôkol seba a ukázať, čo vedia najlepšie,“ uviedla mladá mamička Mirka zo Žiliny, ktorá skupinu maturantiek stretla.

Okrem folklóru potešili budúce pedagogičky aj detičky na Mariánskom námestí

Po tom, ako dorazila skupina maturantiek na Mariánske námestie, využili situáciu a ukázali, že pedagogickú prácu zvládajú. „Nás, matky, potešili, keď nestratili duchaprítomnosť a bez mihnutia oka zmenili svoj repertoár na piesne a tančeky pre deti, ktoré sa vo väčšom počte trúsili po Mariánskom námestí a s radosťou sa k dievčatám pripájali. Nesmelé deti volali k nim, zapájali ich, mali k nim skvelý prístup. V očiach detí sme mohli pozorovať prekvapenie a radosť,“ opisuje príjemný zážitok čitateľka.

Mladé študentky improvizovali a podarilo sa im deti zabaviť tak, že odchádzali spokojné domov. „Na dievčatách, ktoré prišli z Pedagogickej a sociálnej akadémie v Turčianských Teplíc bolo vidieť, že ich budúca práca učiteliek baví a napĺňa. Vo svojom tempe nepovoľovali a zaraďovali ďaľšie a ďaľšie aktivity. Klobúk dole za ich improvizáciu, energiu, ktorú vliali do ľudí a zmysel pre vynájdenie sa. Deti sa vyšantili a spolu so spokojnými mamičkami odchádzali domov,“ dodala Mirka.

Ich snahu ocenili snáď všetci prítomní na Mariánskom námestí, odmenou im boli okrem vyzbieraných financií aj úsmevy Žilinčanov. „Aj keď možno večer zapadli do nejakého prefajčeného klubu, kde sa za vyzbierané peniaze poriadne opili, ako väčšina ľudí v ich veku, ale ich prístup k ľuďom a deťom počas dňa bol obdivuhodný a presvedčil ma o tom, že aj dnes sú mladí ľudia, ktorí sa nevyznačujú len vulgárnosťou a povýšeneckosťou, ale naopak, priateľským úsmevom, lebo nie nadarmo sa hovorí- úsmev je najkratšia vzdialenosť medzi ľuďmi. Týmto by som im chcela vysloviť vďaku za obohatenie piatkového popoludnia a za originalitu, ktorú vniesli do ulíc nášho mesta,“ uzavrela čitateľka Mirka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu