Na pozíciu hlavného architekta Žiliny navrhne mesto Rudolfa Chodelku, rozhodnú poslanci


Foto: Na pozíciu hlavného architekta Žiliny navrhne mesto Rudolfa Chodelku, rozhodnú poslanci Foto: ilustračné - pixabay.org

V apríli lanského roku rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline o vzniku samostatnej rozpočtovej organizácie Útvaru hlavného architekta mesta Žiliny, ktorého úlohou je zabezpečovať dlhodobý rozvoj mesta a byť partnerom pre zainteresované strany - mesto aj developerov. 

Súčasťou útvaru sú, okrem architektov, aj ďalšie profesie - urbanista, ekológ, krajinný architekt či dopravný inžinier. Riaditeľa útvaru a zároveň hlavného architekta mesta musia schváliť na rokovaní poslanci, udeje sa tak zrejme už na tom nadchádzajúcom. 

Výberové konanie sa pritom muselo opakovať, keďže víťaz prvého konania najskôr požiadal o stiahnutie bodu z júnoveho rokovania zastupiteľstva, aby ho na septembrovom poslanci neodobrili.



V druhom výberovom konaní s upravenými podmienkami oproti prvému vzišiel ako víťaz Ing. arch. Rudolf Chodelka. A práve jeho nomináciu budú poslanci na najbližšom zasadnutí vymenovávať.

Martin Pavelek, ktorý zvíťazil v prvom výberovom konaní, sa ďalšieho nezúčastnil. Okrem Chodelku sa do konania prihlásili aj Ing. arch. Stanislav Barényi, Ing. arch. Ľubomír Kružel a Akad. arch. Dušan Voštenák. Výberové konanie sa uskutočnlilo 15. januára 2020 formou verejného vypočutia, komisia vybrala práve Rudolfa Chodelku.  

Zloženie výberovej komisie  
Mgr. Peter Fiabáne
Ing. arch. Martin Bišťan
Ing. arch. Dušan Maňák 
Ing. Michal Marcinov
Ing. arch. Adriana Mlynčeková
Ing. arch. Viera Šottníková


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu