Semafor na Rajeckej ceste je dočasne vypnutý z dôvodu poruchy detektorov, premávka je plynulejšia


Foto: Semafor na Rajeckej ceste je dočasne vypnutý z dôvodu poruchy detektorov, premávka je plynulejšia

Viacerí čitatelia nás za posledné dni upozornili, že svetelná signalizácia na Rajeckej ceste smerom k sídlisku Solinky je vyradená z prevádzky. Plynulosť premávky na hlavnom ťahu sa podľa ich slov výrazne zlepšila, mnohí však vyslovili obavu zo zvýšeného rizika vzniku nehôd. Počas dopravnej špičky totiž býva komplikovanejšie vychádzanie z vedľajších ciest na hlavnú.

Niekoľko dní pred vypnutím semaforov však dochádzalo k vzniku rozsiahlych kolón, ktoré sa tiahli až po obec Porúbka. Vodiči si v nich niekedy postáli aj 40 minút. Ako sa nám podarilo zistiť, na svetelnej signalizácii došlo k poruche, pre ktorú bola vyradená z prevádzky. Poškodené detektory nesprávne riadili jednotlivé smery.

„Cestná svetelná signalizácia v križovatke na ceste č. I/64 ( ul. Rajecká cesta ) pri OC Metro v meste Žilina bola vypnutá (spustená do žltého blikavého režimu) jej správcom na základe požiadavky okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, nakoľko má  poškodené  detektory dynamického riadenia cestnej svetelnej signalizácie umiestnené vo vozovke, čo spôsobovalo vytváranie kolón na ceste č. I/64,“ informoval Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline.


Správcom tejto cestnej svetelnej signalizácie je Mesto Žilina, ktoré už v súčasnej dobe rieši opravu. Po vykonaní potrebných prác sa semafory opäť uvedú do prevádzky a budú fungovať v pôvodnom režime. Od ranných do večerných hodín bude premávka riadená, následne sa signalizácia vypne.

Aktualizácia 15:35 hod.

Dnes 25. novembra došlo k prvej nehode počas popoludňajšej špičky, kedy sa zrazila dodávka s osobným autom. Premávka je aktuálne riadená príslušníkmi policajného zboru, ktorí zároveň nehodu dokumentujú. Smer na Rajec je prejazdný, v opačnom smere od Bytčice sa tvorí kolóna.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu