Za uplynulých 24 hodín zasahovalo v súvislosti s nepriaznivým počasím v kraji celkom 71 hasičov


Foto: Za uplynulých 24 hodín zasahovalo v súvislosti s nepriaznivým počasím v kraji celkom 71 hasičov
Galéria: 4 fotky
Foto: HaZZ

Včera 3. januára 2019 vykonali hasiči na celom Slovensku množstvo výjazdov v súvislosti s nepriaznivým počasím. Za uplynulých 24 hodín zasahovalo len v Žilinskom kraji celkovo 71 profesionálnych a dobrovoľných hasičov.

Zásahy sa najčastejšie týkali dopravných nehôd a odstraňovania prekážok z cestných komunikácii. V Žilinskom kraji boli príslušníci HaZZ a členovia DHZO vyslaní k 15 udalostiam. Okrem dopravných nehôd riešili odstraňovanie spadnutých stromov nielen z vozoviek ale aj z elektrického či trakčného vedenia a zo zaparkovaných motorových vozidiel.

V rámci celého kraja zasahovalo 54 príslušníkov HaZZ a 17 členov DHZO s celkovo 23 kusmi techniky. Hasiči tiež pomáhali pri zabezpečovaní priechodnosti ciest v obciach a oblastiach, ktoré sú najviac zasiahnuté hustým snežením. Najviac práce mali v Skalitom, Námestove, Oravskej Lesnej a Ždiari.

„V Žilinskom okrese zasahovali hasiči pri 4 udalostiach, v okresoch Ružomberok, NámestovoČadca zasahovali hasiči po 3 krát a po 1 krát zasahovali hasiči v okresoch Martin a Liptovský Mikuláš. Pri odstraňovaní následkov udalostí spolupracovali profesionálni hasiči s členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí Oravská Lesná, Habovka, Novoť, Zuberec a Liptovská Osada,“ spresnil mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ