V Žiline sú prípady podvodov s bytmi, poškodených je viacero ľudi


Foto: V Žiline sú prípady podvodov s bytmi, poškodených je viacero ľudi

Sprostredkovanie bytu môže byť niekedy útrapa, no viacerí Žilinčania ostali nemilo prekvapení konaním sprostredkovateľky. Podľa informácií denníka SME totiž v Žiline úraduje podvodníčka, ktorá obetiam sľúbi byty. Po vylákaní penazí ich však nevybaví a záujemcom, od ktorých preberie zálohu, ostanú oči pre plač.

„Pani Magdaléna C. od nás vylákala peniaze s tým, že máme možnosť si kúpiť trojizbový byt v Žiline, niekde, ešte nevieme kde. Zveril som jej na kúpu 4800 eur ako zálohu. Zvyšok sme mali doplatiť až po prehliadke bytu, keď si prevezmeme kľúče a bude to zapísané v katastri. Potom sme sa od ostatných ľudí dozvedeli, že takýmto spôsobom dostala peniaze v celkovej sume 22750 eur. Nie som v tom teda sám,“ povedal poškodený.

Prípad je momentálne v riešení na Okresnej prokuratúre, vyššie uvedený prípad nie je jediným. S inkriminovanou osobou mal poškodený spísané splácanie dlhu. To však neplnila

„Situácia je taká, že je dohoda o vine a treste, Magdaléna C. sa priznala, že od nás vylákala peniaze za účelom zabezpečenia svojej finančnej situácie, lebo mala nejaké problémy. Dostala podmienku a 10. októbra bude súd, kde schvália dohodu o vine a treste,

Peniaze sme jej dali 20. januára 2011. Do deviatich mesiacov mala byť splnená podmienka, že bude byt. Mal byť v centre, ako je Štefánikovo námestie, kde vtedy stavali novú bytovku. Potom, že máme možnosť i v amfiteátri, kde býva aj ona. A potom, že sú miesta, o ktorých ani ona nevie. Ostatní dali menej peňazí. Nakoniec to vyzerá, že sme naleteli podvodníčke. Ona sa vyhovára na neznámeho muža, ktorý nám to sprostredkuje a ktorý najprv pracoval na mestskom úrade. Do dnešného dňa nevieme, kto to je.”

Poškodených osôb je v celom prípade 6. Obviňovaná osoba sa k situácii vyjadrila, pričom namietala, že nie je všetko tak, ako to prezentuje poškodený. Čast dlžnej sumy vrátila a obviňuje poškodeného z vydierania a žiadosti o vrátenia úrokov z omeškania. Podľa informácií denníka SME však nikto z poškodených nedostal svoje peniaze v plnej sume.

zdroj: SME


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu