Darujte tradične žilinské potešenia - 6 tipov na vianočné darčeky zo Žiliny


Foto: Darujte tradične žilinské potešenia - 6 tipov na vianočné darčeky zo Žiliny

Čas vianočný sa nezadržateľne blíži a mnohí z nás rozmýšľajú, čím kreatívnym obdarovať svoje okolie - priateľov, známych či najbližšiu rodinu. V predvianočnom zhone sa ale môžete pri širokej ponuke ocitnúť v bode, kedy nebudete viedieť, čo by ich potešilo. Práve pre vás sme pripravili tipy na 6 darčekov, ktoré sú tradične žilinské.

ČOKOmánia – čokoládky z čokolásky z produkcie rodinnej firmy

V priestoroch malej žilinskej firmy ČOKOmánia vznikajú chutné čokoládové pralinky, ktoré sú vyrábané ručne a z najkvalitnejších surovín bez umelých prísad a konzervantov. Väčšina produktov je vyrábaná na zákazku, čo zaručuje, že všetky produkty sú čerstvé.

Originálny obsah si zaslúži aj originálny obal, preto majú zákazníci možnosť vytvoriť si svoj vlastný obal krabičky bonboniéry s obľúbeným obrázkom, vlastným textom či dokonca vlastnou fotografiou. Vznikajú tak originálne darčeky, ktoré potešia nielen telo, ale aj dušu. Všetky produkty a informácie k objednaniu nájdete na www.cokomania.sk alebo na facebook.com/COKOmania



GentleJam- svetovo ocenené delikatesy

Za žilinskou značkou GentleJam stojí Iveta Hrabovská, ktorá sa raz rozhodla priliať do svojho džemu premiový alkohol. Dnes jej unikátne produkty oslovujú zákazníkov po celom svete a žnú úspechy na medzinárodných súťažiach. Ak si ale myslíte, že jej džemy patria na pečivo, hlboko sa mýlite… hodia sa výborne práve k syrom a mäsám ako prílohy.

Veď uznajte, natreli by ste si na rohlík Malinový džem s rozmarínom a Kubánskym rumom,  Višňový džem s výberovou kávou a Metaxou Private Reserve alebo Čučoriedkový džem s portským vínom? Asi nie :) Tieto unikátne produkty už pozbierali aj niekoľko svetových ocenení.

Vlani získala ich Sladká čili paradajková omáčka s Cabernetom zlatú hviezdu na najprestížnejšej gastro súťaži Great Taste, kde produkty v slepom teste hodnotili michelinovskí kuchári. A tento rok, v konkurencii 22 krajín, pridali prvenstvo na svetovej súťaži džemov v Azerbajdžane. GentleJam je skvelý darčekový produkt, preto nájdete v portfóliu aj niekoľko darčekových balení.


Čosi - ručné výrobky od rôznych výrobcov

Čosi je maličký obchodík s veľkou dušou. Za každou vecičkou, ktorú u nás nájdete totiž stojí skutočný človek – či už je to vyučený umelec, študentka, mamička na materskej, dizajnér, my sami alebo možno človek s postihnutím. Čosi ponúka iba ručne robené výrobky a tak dáva priestor výrobcom zo Slovenska a Česka. Snažíme sa dodávať veci aj z chránených dielní a občianskych združení a pomôcť im vytvoriť ďalšie miesto na odbyt ich výrobkov.

O každom výrobcovi Vám radi povieme viac, aby ste vedeli od koho to čosi máte. Nájdete u nás naozaj všeličo - od náušníc, doplnkov, vyšívaných šperkov, cez hračky či tašky až po zástery. Proste “čosi od kohosi”. Náš obchodík čosi nájdete v zašitej uličke Dolný Val v centre Žiliny alebo na www.cosihandmade.sk. Ak nás nebudete vedieť nájsť, hľadajte oblečený smetný kôš - našu Hildušku, ktorá vás privíta pri vchode. Tešíme sa na vás!

Počas decembra máme pre vás výnimočnú možnosť získať zľavu na ďalší nákup v novom roku. Stačí ak v obchodíku alebo na e-shope nakúpite nad 30 eur a zľavová poukážka je vaša.



Runo-Slovakia - špičkové produkty zo 100%-nej ovčej vlny MERINO

To, že vlnené výrobky sú prírodným termostatom, keďže v lete príjemne chladia a v zime zahrejú, vedeli už naši predkovia. Veľmi populárnym darčekom sú vlnené papučky z ovčieho runa a vlnené vesty. Tradičný obchod Runo-Slovakia slovenských výrobkov z ovčieho rúna, prikrývky, plachty, paplóny, deky, vankúše, vesty, papučky nájdete na Bottovej ulici č.3 v centre Žiliny.

Okrem toho tu pre svojich najbližších môžete zakúpiť bytový textil či posteľnú bielizeň, suveníry a darčeky či výrobky ľudových umelcov. Presvedčte seba aj svoje okolie o tom, že vlnené produkty sú to pravé, čo im v prípade, že si ich nájdu pod stromčekov, bude slúžiť ešte dlhé obdobie po rozbalení. Produkty Runo-Slovakia nájdete aj na www.runo-slovakia.sk


Verticcio - limitovaná vianočná edícia SEVERNÝ PÓL

Špeciálny blend z limitovanej vianočnej edície žilinskej pražiarne Verticcio je jedinečnou zmesou 100% arabík, v ktorej pocítite chuť granátového jablka, perníkového korenia, mliečnej čokolády či figy. Veríme, že dúšok tejto kávy Vám spraví každý jeden sviatočný deň o niečo krajší a pokojnejší.

Verticcio coffee & tea je mladá slovenská spoločnosť, ktorá sa zaoberá pražením kávy vlastnej značky a jej následným predajom prostredníctvom budujúcej sa veľkoobchodnej a maloobchodnej siete Verticcio. Okrem praženia a predaja kávy ponúka možnosť zákazníkom ochutnať svoju kávu a zároveň zakúpiť prvotriedny tovar (kávovary, mlynčeky, baristické pomôcky,...) v troch špecializovaných predajniach s kávou a čajom a na eshope - www.verticcio.sk


Poctivé masáže - exkluzívna masáž marockým zlatom

Týmto darčekom vás doslova rozmaznáme. V masérskom salóne Poctivé masáže, ktorý sídli v centre mesta, sa majitelia rozhodli zaradiť do ponuky tzv. masáž marockým zlatom. Tento pravý argánový olej je dovezený priamo z Maroka a patrí medzi najluxusnejšie a zároveň najdrahšie kozmetické oleje sveta. Okrem mnohých liečebných účinkov tento olej aj vypína pokožku a pôsobí proti starnutiu.

Túto masáž si môžete kúpiť vo forme nádherného darčekového poukazu, na ktorom prepracovaní si majitelia salónu dali poriadne záležať. V ponuke okrem tejto “zlatej” masáže je aj mnoho iných, stačí si pozrieť ponuku a vybrať si. Všetky masáže sa predávajú vo forme darčekových poukazov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok