V Budatíne zadržali colníci nadránom takmer 80 migrantov, v dvoch kamiónoch smerovali na západ


Foto: V Budatíne zadržali colníci nadránom takmer 80 migrantov, v dvoch kamiónoch smerovali na západ
Galéria: 6 fotiek
Foto: Polícia Slovenskej republiky

Dnes 14. novembra 2017 sa podarilo colníkom zadržať dve nákladné vozidlá s tureckými poznávacími značkami, v ktorých bolo popri tovare natlačených 78 ľudí. Tých mali prevádzači za sumu približne 500 eur na osobu prepašovať smerom na západ, pravdepodobným miestom nástupu migrantov bolo Rumunsko. Osoby boli zadržané a predvedené na oddelenie cudzineckej polície.

„Dňa 14.11.2017 o 00.30 h policajti v mestskej časti Budatín na Námestí hrdinov v smere do Žiliny zastavili dve za sebou idúce nákladné vozidlá. Vodičov z Turecka vyzvali, aby otvorili prívesy, zároveň prizvali aj kolegov z finančnej správy, keďže kamióny boli zaplombované. Po otvorení zistili, že okrem tovaru sa vo vozidlách vezie aj 78 mužov, žien a detí irackej, iránskej a sýrskej národnosti,“ potvrdila policajná hovorkyňa Denisa Baloghová.

Ako je zrejmé aj z fotografií, ktoré zverejnila Polícia Slovenskej republiky, v neľudských podmienkach sa snažili prevádzači pašovať aj malé deti, zabalené v deke. Časť zadržaných ľudí z kamiónov sa nachádza v priestoroch KR PZ Žilina, kde prebiehajú zaisťovacie úkony.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu