Hasiči zachraňujú dravca Myšiaka Hôrneho, ktorý sa zachytil v ochrannej sieti na ceste pod Strečnom


Foto: Hasiči zachraňujú dravca Myšiaka Hôrneho, ktorý sa zachytil v ochrannej sieti na ceste pod Strečnom
Galéria: 4 fotky

Čitateľ nás informoval krátko po 14:00 hod. o uviaznutom dravcovi, ktorý bol nájdený v ochrannej sieti na ceste pod Strečnom. Vták sa dostal pod ochrannú sieť, odkiaľ už nevedel vyletieť, no našťastie si ho všimli ľudia, ktorí zalarmovali ochranárov prírody a hasičov. Zatiaľ nie je známe, ako dlho bol dravec Myšiak Hôrny pod oceľovou sieťou uväznený.

Momentálne k nemu smerujú hasiči z hasičskej stanice v Žiline, ktorí sa ho pokúsia opatrne vytiahnuť. Vták sa nachádza pri ceste pod hradom Strečno v smere od Martina, za kopou štrkodrviny.

Dravca sa podarilo vyslobodiť, následne bez zranenia odletel

Hasiči začali dravca krátko po príchode na miesto vyslobodzovať, nakoniec sa to podarilo a mohol tak odletieť. Našťastie si zachytením do ochrannej siete neprivodil žiadne zranenia, takže z miesta mohol po vyslobodení odletieť.

„Privolaným hasičom sa podarilo dravca vyslobodiť. Išlo o Mišiaka hôrneho, našťastie nebol zranený a sám odletel,“ uviedol čitateľ Ján, ktorý bol priamo na mieste. Pre uzáveru cesty museli na záchranu dravca vycestovať hasiči z Martina.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu