Po Žiline sa pohybuje podvodník, ktorý ponúka brúsenie nožov, oberá pritom ľudí o peniaze


Foto: Po Žiline sa pohybuje podvodník, ktorý ponúka brúsenie nožov, oberá pritom ľudí o peniaze Foto: ilustračné

V posledných týždňoch sme dostali viaceré upozornenia na podvodníka, ktorý sa začal pohybovať po našom meste. Istý muž, ktorý najčastejšie chodí po sídliskách, ponúka ľuďom brúsenie nožov. Muž sľubuje nízku cenu, ľudia s ním preto často súhlasia a vpustia ho do bytu. Najviac oslovuje starších ľudí a dôchodcov, u ktorých si ľahko získa dôveru. Keď však skončí so svojou prácou, pýta veľkú sumu. 

„Chcel okolo 80 eur, ale keď dostal odpoveď, že je to veľa a toľko nedostane, tak pýtal menej, až skončil na 40 eurách,“ opisuje syn ženy, ktorá mala s podvodníkom skúsenosť. Keď ale staršia žena zistila, že nemá presnú sumu, chcela mu zaplatiť 100-eurovkou. Muž jej však vytrhol peniaze a ušiel z bytu. 

Podobný prípad sa stal aj v iných častiach mesta. Niekde dokonca muž schmatol všetky nože a z bytu odišiel. Našťastie sa po nejakej dobe vrátil späť aj s nabrúsenými nožmi, ale opäť pýtal veľké sumy, o ktorých predtým nehovoril.

„Aktuálne na Hlinách 7 chodí po bytoch podvodník s ponukou brúsenia nožov. Šťastie skúša najčastejšie u starších ľudí. Na prvý pohľad som však videl jeho nedôveryhodnosť,“ opisuje náš ďalší čitateľ.

Muž sa po meste pohybuje už takmer 3 týždne a zatiaľ nie je známe, koľko ľudí sa mu podarilo takýmto spôsobom obrať o peniaze. Dávajte si preto pozor a upozornite svojich známych, najmä starší ľudí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu