Na hlavných ťahoch sa prepadávajú cesty a kanalizačné poklopy


Foto: Na hlavných ťahoch sa prepadávajú cesty a kanalizačné poklopy

Ako býva zvykom, vždy po zime sa na cestách objaví množstvo výtlkov a prepadlín. Inak tomu nie je ani tento rok a jamy pribúdajú ako huby po daždi. Vodiči si musia pri jazde cez mesto dávať pozor a byť ostražití, pretože by si ľahko mohli poškodiť auto alebo spôsobiť defekt. 

Najviac problematickými bývajú prepadnuté kanalizačné poklopy. Tie sa našťastie neprepadávajú pod osobnými autami ale skôr pod ťažkými návesmi kamiónov. 

Podobná situácia nastala aj dnes, okolo 7:00 hod. ráno v mestskej časti Žilina - Strážov. Na štvorprúdovej ceste v smere na diaľnicu D3 sa prepadol kanalizačný poklop a v ceste zostala veľká diera. Prechádzajúci vodiči na miesto okamžite privolali políciu, ktorá nebezpečnú prepadlinu označila.


Výjazd zo Žiliny - časť Strážov na úrovni cintorína smer diaľnica BY, na vozovke je prepadnutý kanalizačný poklop - správa ciest vyrozumená, PZ na mieste.

Policajti čakali na príchod cestárov, ktorí miesto označili dopravnými značkami a dieru v ceste opravili. Je šťastím, že cez prepadnutý kanál neprešlo žiadne osobné vozidlo. Vo väčšej rýchlosti mohla mať nehoda vážne následky.

Podobné prepadnuté kanalizačné poklopy sa ešte po zime na cestách môžu objaviť, preto ak si ich všimnete, privolajte políciu jednoduchým volaním na číslo 158. Policajti nebezpečné miesto vždy označia a skontaktujú sa s cestármi. Môžete tak zachrániť nielen majetok, ale aj zdravie a život.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu