FOTO: Most na Solinkách vymenia za nový, cestu pod ním úplne uzatvoria. Stáť to bude 390-tisíc eur


FOTO: Most na Solinkách vymenia za nový, cestu pod ním úplne uzatvoria. Stáť to bude 390-tisíc eur
Galéria: 5 fotiek
Foto: coplanuje.zilina.sk

Žilinčanov čakajú dopravné obmedzenia, ktoré sa dotknú chodcov, cyklistov aj motoristov. Mesto už o pár dní pristúpi k plánovanej výmene starej lávky na Centrálnej ulici. Stavebné práce potrvajú od apríla do júna 2024.

Most na Centrálnej je hlavným spojením pre peších a cyklistov medzi sídliskami Solinky a Hliny. Stavba však bola v zlom stave a našli sa na nej viaceré poškodenia, samospráva sa ju preto rozhodla zbúrať a nahradiť novou. Projekt by mal stáť 390-tisíc eur.

„Prínosom tejto opravy bude podľa jeho slov okrem estetického zlepšenia verejného priestoru najmä zaistenie bezpečnej a pohodlnej mobility chodcov a cyklistov,“ píše mesto.


Demontáž lávky prebehne počas budúceho víkendu, od piatku 26. do nedele 28. apríla. V tomto termíne bude úplne uzatvorená ulica Centrálna pre automobilovú dopravu. Výluka sa dotkne aj spojov mestskej hromadnej dopravy.

Ďalšie obmedzenia na tejto ceste treba očakávať od 24. do 26. mája, kedy bude ulica uzatvorená od križovatky s Javorovou po križovatku s ulicou A. Rudnaya. Obchádzková trasa v oboch prípadoch povedie po Obvodovej.

„Chodci budú môcť počas uzávery prejsť po chodníku na ulici Obvodová alebo A. Rudnaya. Doprava bude počas výstavby usmerňovaná dočasným dopravným značením schváleným dopravným inžinierom Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline. Občanov žiadame o trpezlivosť, pochopenie a rešpektovanie obchádzkových trás,“ žiada samospráva.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu