Pri policajnej naháňačke na Kysuciach sa strieľalo. Unikal muž podozrivý z drogovej činnosti


Foto: Pri policajnej naháňačke na Kysuciach sa strieľalo. Unikal muž podozrivý z drogovej činnosti Foto: ilustračné - Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V utorok 23. januára vo večerných hodinách prebehla na Kysuciach policajná naháňačka. Podľa svedkov malo viac policajných áut so zapnutým výstražným systémom prejsť vo vysokej rýchlosti viacerými obcami a mestami. Počuť bolo aj výstrely. 

Policajné zložky s 32-ročným Martinom na úteku mali prejsť cez tzv. „starú cestu“ v Krásne nad Kysucou, okolo Kysuckého Lieskovca, aj cez Komenského ulicu v Kysuckom Novom Meste. Kde presne zásah skončil nie je známe. 

Vodič unikal na aute značky Volkswagen Passat. Počas jazdy mal vyhodiť z okna niekoľko vecí. Pravdepodobne by mohlo ísť o dôkazy súvisiace s predmetom policajného zásahu. Miesta, na ktorých sa tak malo stať, neskôr prehľadávala polícia.

„Môžeme potvrdiť, že sme vykonali akciu zameranú na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti, pri ktorej bola zadržaná jedna osoba,“ uviedla pre našu redakciu žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Počas akcie sa policajti pohotovostného útvaru snažili vozidlo 32-ročného muža zastaviť. „Vodič nerešpektoval znamenia na zastavenie a bezohľadnou neprimerane rýchlou jazdou, obmedzoval a ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, preto policajti použili v zmysle zákona varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu,“ dodala Šefčíková. 


Nakoniec sa im však 32-ročného Martina podarilo zadržať. Po vykonaní procesných úkonov ho prepustili na slobodu. 

„Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ dodala policajná hovorkyňa.

Rýchla jazda sa našťastie zaobišla bez dopravnej nehody či zranení.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu