Petra Vlhová si poranila väzy v kolene. Do konca sezóny už na preteky nenastúpi


Foto: Petra Vlhová si poranila väzy v kolene. Do konca sezóny už na preteky nenastúpi Foto: Facebook/Ski World Cup Jasná

Petra Vlhová je po páde v 1. kole obrovského salomu v Jasnej v stabilizovanom stave a previezli ju do nemocnice. Dvadsaťosemročná lyžiarka spadla ešte v prvom úseku trate. Zo zjazdovky ju zviezli na záchranných saniach a následne transportovali vrtuľníkom na vyšetrenie do nemocnice v Ružomberku.

„V súčasnosti sa podrobuje komplexným vyšetreniam, ktoré odhalia rozsah zdravotných indispozícií, o čom vás budeme informovať. Žiadame vás o trpezlivosť a pochopenie,“ uviedol jej tím v oficiálnom vyhlásení.

Zároveň poďakovali fanúšikom za podporu, ktorej sa Petre v týchto chvíľach  dostáva. Užite si zvyšok dnešných pretekov a povzbudzujte, prosím, všetky pretekárky na trati,“ dodal tím Petry Vlhovej.


Aktualizácia, 16:12

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová utrpela po páde v pretekoch Svetového pohára v Jasnej poranenie väzov v kolene. Sezóna tak pre ňu skončila. Informoval o tom jej tréner Mauro Pini.

„Správy sú bohužiaľ smutné. Petra utrpela poškodenie väzov v kolene, je v opatere lekárov, ktorí sa špecializujú na tento druh zranení,“ povedal manažér tímu Richard Galovič s tým, že 28-ročná lyžiarka si pri páde silno udrela aj hlavu a rameno.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu