Na Žilinské cesty čoskoro vyrazí špeciálny autobus s číslom 93. Povezie viacero prekvapení


Foto: Na Žilinské cesty čoskoro vyrazí špeciálny autobus s číslom 93. Povezie viacero prekvapení Foto: Facebook/Iveta Martinková Staníková

Dopravný podnik mesta Žiliny tento rok oslavuje okrúhle jubileum. Pri príležitosti 30. výročia svojho založenia v roku 1993 vypraví špeciálnu linku číslo 93, ktorá povezie viacero prekvapení.

Autobus s netradičným číslom stretnete na žilinských cestách už v sobotu 25. novembra. Premávať bude po trase vedúcej od Železničnej stanice, cez zastávku Kvačalova pri Dopravnom podniku mesta Žiliny, sídliská Hájik, Závodie, Hliny, Solinky a Vlčince, pričom okruh ukončí pri autobusovom nástupišti.

Zo železničnej stanice vyrazí linka 93 v troch časoch, konkrétne o 11:00 hod., 13:00 hod. a 15:00 hod. Časy odjazdov z ostatných zastávok nájdete na tomto odkaze. V meste bude pripravených aj päť fotozastávok, na ktorých si budú obyvatelia môcť odfotiť jubilejný autobus.



„Na palube mimoriadne vypraveného autobusu linky č. 93 sa o pohodlie cestujúcich postará sprievodný personál. Cestovanie na mimoriadnej linke bude síce pre všetkých cestujúcich bezplatné, avšak sprievodný personál bude záujemcom rozdávať dva typy pamätných cestovných lístkov distribuovaných špeciálne na príležitosť pripomienky 30. výročia vzniku dopravného podniku,“ priblížil dopravný podnik.

Cestujúci môžu požiadať o dva rôzne typy pamätných lístkov. Jedny budú vyzerať tak, ako v minulosti, a záujemcovia si ich budú môcť označiť v historickom označovači. Druhý typ lístkov v modernom prevedení má obsahovať jubilejné logo.

„Okrem cestovných lístkov, vyhotovených špeciálne pre túto príležitosť, budú pre cestujúcich pripravené ešte ďalšie malé prekvapenia. Tešíme sa na vašu účasť. S nostalgiou spomíname na uplynulých 30 rokov a s optimizmom sa dívame na ďalších 30 rokov,“ dodal Dopravný podnik mesta Žiliny.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu