V žilinských trolejbusoch sa vozil muž s krvavou tvárou. Po vystúpení si búchal hlavu o dvere


Foto: V žilinských trolejbusoch sa vozil muž s krvavou tvárou. Po vystúpení si búchal hlavu o dvere Foto: Ilustračné foto

Žilinčania, ktorí dnes dopoludnia cestovali mestskou hromadnou dopravou, mohli zažiť znepokojivý incident. V troch trolejbusoch sa postupne vozila osoba pod vplyvom omamných látok celá pokrytá krvou.

Do spoja linky číslo 6 na zastávke Matice slovenskej v pondelok 6. novembra pred 9:00 hod. ráno nastúpil muž, ktorý bol zjavne znečistený. Žena, vedľa ktorej si sadol, naňho začala kričať, nech okamžite vystúpi, pretože je príliš špinavý. Po bližšom pohľade aj ostatní ľudia zistili, že z neho tečie krv.

„Vyzeral úplne ako z hororu, mal celú krvavú tvár, ešte mu kvapkala aj z brady, ruky mal celé krvavé, no úplná hrôza. V ruke si držal nejaký alkohol v plastovej fľaši, pravdepodobne víno,“ opísala ho svedkyňa.

Cestujúci po chvíli oslovili vodiča, aby muža požiadal o opustenie priestorov trolejbusu. V tomto momente nedošlo v žiadnemu vážnemu konfliktu a skrvavený muž z vozidla vystúpil, čo potvrdil aj Dopravný podnik mesta Žiliny.

„To však nebolo všetko, pretože šoférovi sme hneď kričali, že sa vracia naspäť. Našťastie stihol zatvoriť dvere. Ja som stála hneď pri nich a videla som, ako sa naklonil dozadu a celou silou si tresol hlavu o tie sklenené dvere, všade sa rozfrcla krv,“ priblížila šialené správanie muža jedna z cestujúcich.



Centrálny dispečing dopravného podniku dostal približne o hodinu neskôr informáciu, že sa rovnaká osoba nachádza v trolejbuse linky číslo 3. Na konečnej zastávke Jaseňová odmietol opustiť vozidlo a pustil sa do slovného konfliktu s vodičom. Nakoniec sa však muža podarilo z trolejbusu vykázať aj bez zásahu mestskej polície.

„Pohyb cestujúceho sme zaregistrovali vo vozidle mestskej hromadnej dopravy aj v čase 10:30 hod. na linke číslo 14, kedy na zastávke Jaseňová nastúpil a v čase 10:58 hod. na zastávke Matice slovenskej z vozidla vystúpil. V tomto prípade nedošlo k žiadnemu konfliktu cestujúceho s vodičom mestskej hromadnej dopravy ani s cestujúcimi,“ uviedol Ján Šimko, dopravno-prevádzkový riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny.

Každý z vodičov si skrvaveného muža všimol a o jeho prítomnosti informoval dispečing. Situácie však podľa Jána Šimka nevyžadovali zásah polície. Trolejbusári mali právo cestujúceho zakaždým z dopravného prostriedku vykázať.

„Do vozidla nemá prístup alebo z prepravy môže byť vylúčená osoba, ktorá javí známky nadmerného požitia alkoholických nápojov alebo iných návykových látok a osoba, ktorá pre chorobu a mimoriadne znečistenie odevu, alebo z iných dôvodov môže byť spolucestujúcim na ťarchu,“ píše sa v prepravnom poriadku.

Pokiaľ si cestujúci všimnú vo vozidle takúto osobu, mali by bezodkladne osloviť vodiča. Ten následne kontaktuje centrálny dispečing, kde dostane inštrukcie o ďalšom postupe, prípadne sám zavolá policajné zložky. Ak by však situácia bola natoľko vážna, že cestujúci nemôže vodiča informovať, dopravný podnik odporúča, aby sám kontaktoval mestskú alebo štátnu políciu a zefektívnil tak vyriešenie mimoriadnej situácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu