FOTO: Takto stavali v roku 2001 kruhový objazd na Vlčincoch. Dnes je turbo-okružnou križovatkou


FOTO: Takto stavali v roku 2001 kruhový objazd na Vlčincoch. Dnes je turbo-okružnou križovatkou
Galéria: 5 fotiek
Foto: instagram.com/mhdzilina

Dopravný podnik mesta Žiliny dnes slávi významné výročie. Hoci bol pôvodný podnik založený omnoho skôr, keďže nemal vybudované trakčné vedenie, v 60. rokoch bol začlenený do Československej autobusovej dopravy. Presne pred tridsiatimi rokmi, 1. novembra 1993, ho obnovilo žilinské mestské zastupiteľstvo. O rok neskôr už po meste premávali prvé trolejbusy.

Pri príležitosti tohto výročia pridal fanúšikovský instagramový účet MHD Žilina historické fotografie inštalácie trakčného vedenia. Tie vznikli v roku 2001 na ulici Vysokoškolákov, kde bol v tej dobe budovaný nový kruhový objazd pri Obchodnom centre Dubeň, ktorého výstavba taktiež práve prebiehala.

„Samotný kruhový objazd odvtedy už tiež zmenil svoju podobu, v súčasnosti bol čerstvo prebudovaný na turbo-kruhový objazd pridaním jazdného pruhu z každého smeru. A čo vozidlá na fotkách? Tie už v súčasnosti tiež neexistujú, ide o montážne plošiny firmy ELZA odfotené počas inštalácie nového trolejového vedenia na danej križovatke,“ uvádza stránka.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu